Βαλβέρδε: Σχέση εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε μεταξύ άλλων ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης με ερωτήσεις, που δέχθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας. Ο βάσκος τεχνικός επίσης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό δύσκολο σύλλογο, που έχει υποχρέωση να νικάει, αλλά και που προσφέρει πολλά στον προπονητή, τους παίκτες και τον κόσμο, ενώ αποκάλυψε και τις συμβουλές, που του δίνουν

οι φίλαθλοι όταν τον συναντούν στον δρόμο. Τόνισε πως η κριτική, που ασκεί στον εαυτό του είναι πιο σκληρή από του Τύπου και αναφέρθηκε σε κάποιους από τους σημαντικούς παίκτες, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, χωρίς να κατονομάσει όμως τον καλύτερο. Ο Βαλβέρδε τόνισε επίσης πως τον "ζεστό" τρόπο, με τον οποίο τον έχουν υποδεχθεί όλοι στον Ολυμπιακό, δεν τον έχει βιώσει πουθενά αλλού.

Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχετε προπονήσει στην καριέρα σας; "Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει να μιλάω για τους καλύτερους με την έννοια ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξεις έναν. Υπάρχουν πολλοί που είναι πολύ καλοί από πλευράς τεχνικής κατάρτισης, όπως ο Ιβάν ντε Λα Πένια ή η περίπτωση του Γέστε, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ψηλά σε θέμα τεχνικής. Υπάρχουν, όμως, άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν περισσότερο ομαδικά, όπως η περίπτωση του Ορμπάιθ και υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ομάδα, όπως ο Νικοπολίδης. Είναι ανεκτίμητοι για μια ομάδα. Η περίπτωση του Τζόρτζεβιτς, του ’ντζα και μετά υπάρχουν κι άλλοι που είναι σημαντικοί από συναισθηματικής άποψης. Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε ποτέ έναν. Θυμάσαι ένα όνομα και ξεχνάς ένα άλλο, όποτε θα ήταν άδικο".

Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, πόσο αυστηρή κριτική κάνετε στον εαυτό σας; "Πολύ χειρότερη από την κριτική των εφημερίδων και ξέρουμε ότι η κριτική των εφημερίδων είναι σκληρή. Οι προπονητές τρελαίνονται. Βασανίζονται με τις ήττες και τα κακά αποτελέσματα".

Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει την καριέρα ενός προπονητή; "Να είναι έτοιμος! Όταν κάποιος θέλει να γίνει προπονητής, το καλύτερο θα είναι να το δοκιμάσει γιατί υπάρχει μια αίσθηση ότι κάνει κάτι πιο εύκολο απ’ ο, τι κάνει στην πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί δεν είναι εύκολο να βάλεις τις ιδέες σου πάνω στον αγωνιστικό χώρο και να σου βγούνε. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις ή πρέπει να ελέγξεις και δεν είναι τόσο απλό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου, έναν τρόπο και να συνεχίσεις με αυτόν μέχρι το τέλος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, γιατί όταν έρθουν μερικά αρνητικά αποτελέσματα, θα έρθουν αμέσως οι αμφιβολίες. Εσύ πρέπει να μένεις σταθερός σε αυτή την γραμμή".

Μετά από 1,5 χρόνο πλέον, πως κρίνετε την συνεργασία σας με την διοίκηση και τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη; "Πολύ καλή. Πραγματικά είχα πάντα την στήριξη του προέδρου και του συλλόγου και έχουμε μια εγκάρδια σχέση. Εγώ γνωρίζω όπως και εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι εξαρτ

Keywords
Τυχαία Θέματα