Βλάχος: Φέτος πρέπει να παλέψουμε

Ο προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Θόδωρος Βλάχος, τόνισε ότι φέτος η ομάδα του θα πρέπει να δείξει πολλά περισσότερα, για να κερδίσει όσα είχε δεδομένα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα Πρωταθλητής:
"Τα παρακολουθούσα στενά τα πράγματα στον Ολυμπιακό Αυτά που άκουγα τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ευχάριστα. Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα καθόλου. Αυτή την ομάδα την έχω στην

καρδιά μου, εάν η ομάδα της καρδιάς σου σε καλή σε μια δύσκολη στιγμή δεν σκέφτεσαι το προσωπικό κόστος. Η αποστολή μας είναι δύσκολη. Θέλω όμως να δω τον εαυτό μου στα δύσκολα. Εάν υπάρχει λογική στους ανθρώπους που θα ασχολούνται με το άθλημα θα πάμε καλά. Στο τέλος θα γίνει ταμείο".

Για την αλλαγή της τάξης πραγμάτων στο πόλο: "Είναι διαφορετική. Δεν είχε συνηθίσει ο Ολυμπιακός να έχει τρεις ανταγωνιστές για τους τίτλους. Εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουμε μικρότερο ρόστερ και με πολλές αλλαγές. Πριν, ξέραμε από την προετοιμασία πως είναι πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Τώρα πρέπει να παλέψει έως το τελευταίο λεπτό για να πάρει νίκες και τίτλους. Κάθε μέρα είναι μια μάχη. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να λέει θα παίξει θα παίξει στο πρωτάθλημα για να κάνει ότι καλύτερο. Πρέπει να πάει για την κούπα".

Για τα προβλήματα που έχει συναντήσει ως τώρα: "Υπάρχει πίεση. Ο κόσμος θέλει κούπες. Αυτό είναι καλό για εμάς. Οι δυσκολίες δεν είναι αυτές. Η δυσκολία είναι πως υπάρχει μια νέα ομάδα που θέλει χρόνο για να στρώσει. Δυσκολα τεστ δεν έχουμε δώσει. Βέβαια εγώ θα πω πως η χρονιά δεν κρίνεται τώρα".

Για τις πιθανότητες διάκρισης στην Ευρώπη: "Ο Ολυμπιακός με το όνομα που έχει χτίσει και με αποκορύφωμα το Τσάμπιος Λιγκ το 2002 είναι καταξιωμένος στην Ευρώπη. Θεωρώ πως η ομάδα έχει συνηθίσει τον κόσμο να είναι ψηλά και σαν φίλαθλος πιστεύω πως στα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να έχει παίξει και σε άλλα φάιναλ φορ και να πάει σε έναν τελικό. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ευρώπη. Ξέροντας την κλήρωση πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε.

"Στην πορεία μπορεί να κάνουμε κάποιες νίκες αλλά μπορεί δυο άλλες ομάδες να είναι καλύτερες από εμάς. Μπορεί και να είμαστε στην οκτάδα. Χρειάζεται χωστή διαχείριση από όλους. Εκτός από την Ριέκα που έχει δυνατό ρόστερ οι άλλες ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Πάντως όλοι θέλουμε τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκή τροχιά. Η καταξίωση φαίνεται και μέσα από την Ευρώπη. Εκεί φαίνεται ποια είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας".

Keywords
Τυχαία Θέματα