200.000 δολάρια δημοπρατήθηκε η Ford Mustang Cobra Jet prototype

Στην δημοπρασία του Barrett-Jackson που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Las Vegas, η Ford δημοπράτησε την μοναδική Ford Mustang Cobra Jet prototype 2014, η οποία πουλήθηκε έναντι $200.000.

Όλα τα έσοδα η Ford

τα διέθεσε στην National Multiple Sclerosis Society με τον ιδιοκτήτη να λαμβάνει ως δώρο μαθήματα στην Roy Hills Drag Racing School και tours στο Ford Product Development Center, στα κεντρικά της Ford Racing και στο Ford Design Studios με τον αρχιμηχανικό της Mustang, Dave Pericak.

Το αυτοκίνητο, έχει κάτω από το καπό έναν 5,0-λίτρων supercharged V8 που συνδυάζεται με ένα αγωνιστικό T4 κιβώτιο ταχυτήτων. Οι μετατροπές όμως δεν σταματούν εδώ καθώς η Mustang Cobra Jet έχει wheelie bar, roll cage κατασκευασμένο από χρωμιομολυβδένιο, ζάντες της Weld, πίσω ανάρτηση τριών συνδέσμων, αγωνιστικά φρένα, πίσω άξονα 9 ιντσών, καθίσματα Recaro και πολλά ακόμα. Είναι βαμμένο σε ένα μοναδικό –κυριολεκτικά- πορτοκαλί χρώμα με γκρι αγωνιστικές ρίγες, έχει τον αριθμό 2014 BJMS CJXX1 και διαθέτει έγκριση από την NHRA για αγώνες dragster.

[Πηγή: Mustangs Daily]

Keywords
Τυχαία Θέματα