86 βουλευτές πλέον δεν θα πληρώνουν διόδια

Και οι 300 συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Αντί να προσπαθούν να βρούνε τρόπους να μειώσουν το φορολογικό βάρος από τον ελληνικό λαό, οι ίδιοι, αύξησαν κι’άλλο το προνόμιά τους, αφού μετά τα δωρεάν αυτοκίνητα και τα κουπόνια για ατέλεια βενζίνης, οι 300 της Βουλής, ψήφισαν να τους χορηγηθούν δωρεάν e-pass, ώστε να έχουν δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια, επιβαρύνοντας το κράτος περίπου κατά 100.000 ευρώ.

Η Βουλή

αποφάσισε να χορηγήσει e-pass στους βουλευτές για την ελεύθερη διέλευση τους από τα διόδια των εθνικών οδών κατά τις μετακινήσεις τους στις εκλογικές τους περιφέρειες. Ο γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου διευκρίνισε ότι αίρεται μια αδικία για τους βουλευτές που δεν μετακινούνται με αεροπλάνο και πως όσοι περισσότεροι παραιτηθούν από το δικαίωμα δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το οικονομικό όφελος. Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στις 25 Ιουλίου στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφορά πάντως, 86 βουλευτές από εκλογικές περιφέρειες που δεν έχουν πρόσβαση σε αεροδρόμιο, όπως η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και ορισμένοι νομοί της Ηπείρου χωρίς αεροδρόμιο. Εκτιμάται δε, ότι αρκετοί από εκείνους που προέρχεται από αυτές τις περιφέρειες θα παραιτηθούν από τα κουπόνια για τα αεροπορικά εισιτήρια και θα χρησιμοποιούν μόνον το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους.

Αν αυτό πάντως, δεν συμβεί, η Βουλή θα έχει ένα κόστος που θα προσεγγίζει τις 90.000 ευρώ το χρόνο. Σαφής εικόνα για το κόστος θα υπάρξει μέσα στους επόμενους ένα με δύο μήνες, όπου θα φανεί πόσοι θα προμηθευτούν το e-pass που θα καλύπτει μετακινήσεις προς τις εκλογικές τους περιφέρειες για 4 ή 5 σαββατοκύριακα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος με το που έγινε γνωστή η απόφαση, κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη να την αναθεωρήσει, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα ουσιαστικό και συμβολικό. «Δεν χρειάζεται να δίνουμε δικαιώματα», αναφέρει στον λογαριασμό του στο twitter.

Να θυμίσω πως αρκετοί από τους βουλευτές που πίεσαν το Προεδρείο για να τους εγκρίνει το νέο «προνόμιο» κατήγγειλαν όσους συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω», ενώ οι βουλευτές της περιφέρειας δικαιούνται και δωρεάν Ι.Χ. έως 1.800 κ.ε. και έως 1.200 ευρώ μίσθωμα (σ.σ. για τους βουλευτές λεκανοπεδίου είναι 1.400 κ.ε. και έως 750 ευρώ μίσθωμα).

Τα παραπάνω είναι ένα μόνο μέρος των προνομίων που έχουν οι Βουλευτές, αφού πέραν αυτών, προβλέπεται επιπλέον επίδομα κίνησης που κυμαίνεται από 364 έως 607 ευρώ ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας. Όλα αυτά μόνο για τις μεταφορές τους καθώς για γραφεία, διαμονή, συνεργάτες και άλλα υπάρχουν άλλα “πλούσια” κονδύλια.

[Ευχαριστώ όλους για το tip | Photo Copyright: Flickr]

Keywords
Τυχαία Θέματα