Audi R18 e-Tron hybrid quattro

12:57 1/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Audi ανακοίνωσε σήμερα το νέο αγωνιστικό της για το Le Mans, το R18 e-tron quattro το οποίο είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας LMP1 το οποίο διαθέτει έναν υβριδικό πετρελαιοκινητήρα το οποίο λειτουργεί με το e-tron quattro σύστημα της Audi

Το σύστημα ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα από τον μπροστά άξονα το οποίο στέλνει την ηλεκτρική ενέργεια σε ένα σφόνδυλο ο οποίος ξαναστέλνει την ενέργεια στις

μπροστά ρόδες. Ενέργεια μπορεί να συσσωρεύει μόνο όταν το αγωνιστικό κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χλμ/ώρα. Ο V6 TDI αποδίδει 510 άλογα τα οποία περνάνε στην άσφαλτο από τους πίσω τροχούς.

Το υβριδικό σύστημα της Audi θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο σύστημα της KERS της Porsche 911 GT3 R Hybrid, με την μόνη διαφορά να είναι ότι η Porsche έχει επιλέξει έναν βενζινοκινητήρα. Για να περιορίσουν την αύξηση του βάρους, οι μηχανικοί της Audi δημιούργησαν ένα νέο κιβώτιο από carbon.

Η Audi στο Le Mans εκτός του R18 e-Tron hybrid quattro θα έχει και το R18 Ultra, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το R18 e-Tron hybrid quattro αλλά δεν διαθέτει τον υβριδικό κινητήρα, κάνοντας το, το ελαφρύτερο LMP1 αγωνιστικό που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το R18 e-Tron hybrid quattro θα τρέξει στον 6-ωρο αγώνα του Spa-Francorchamps στις 5 Μαίου προτού τρέξει στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans στις 16-17 Ιουνίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα