Audi future lab 2012 με νέο ηλεκτρικό biturbo κινητήρα, Audi F12 και συνθετικά καύσιμα αιθανόλης και πετρελαίου [w/video]

Η Audi στο φετινό International Technology WorkshopAudi future lab: mobility παρουσίασε αρκετές νέες καινοτομίες όπου ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει ο νέος ηλεκτρικός biturbo κινητήρας 3,0-λίτρων V6 TDI καθώς

και τα νέα συνθετικά καύσιμα αιθανόλης και βενζίνης.

Ο biturbo κινητήρας 3,0-λίτρων V6 TDI διαθέτει ένα turbo και έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα και  αποδίδει 313 άλογα με 650 Nm ροπής και πάνω σε ένα A6, έχει μέση κατανάλωση 6,4 λίτρα/100 χλμ με 169 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Σε ότι αφορά τη συνθετική βενζίνη (αιθανόλη) το συνθετικό πετρέλαιο και τη συνθετική αιθανόλη. Θα δημιουργούνται μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία με την χρήση CO2 που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει μεγάλες διάφανες σωλήνες ύψους 100 μέτρων που γεμίζουν με νερό. Οι σωλήνες αυτές γεμίζουν ταυτόχρονα με γενετικά τροποποιημένα κυανοβακτηρία.

Αποτέλεσμα, είναι με την χρήση του ήλιου, τα βακτήρια να αντιδρούν με το CO2 και να παράγουν αυτό που λέει η Audi, e-ethanol (βενζίνη) και e-diesel. Σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρία, ένα αυτοκίνητο που θα καταναλώνει ένα από τα δύο καύσιμα θα εκπέμπει την ίδια ποσότητα CO2, που εκπέμπει ένα υβριδικό αυτοκίνητο. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι δύο αυτοί νέοι τύποι καυσίμων, θα βγούνε στην αγορά το 2014.

Τέλος το Audi F12 e performance research project, μας δείχνει την νέα ηλεκτρική αρθρωτή πλατφόρμα. Αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) και εξωτερικά μοιάζει με ένα Audi R8 e-tron. Ζυγίζει 1.650 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα και αυτονομία 200 χλμ. Φορά τρεις ηλεκτρονικητήρες απόδοσης 50 kW (68 ίππων) με 200 Nm ροπής ο καθένας και τροφοδοτούνται από υγρόψυκτες μπαταρίες ιόντων λιθίου 38,9 kWh, οι οποίες ζυγίζουν 400 κιλά.

Αναλυτικότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο λεπτομερέστατο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα