BMW X1 και M6 Convertible στην έκθεση της Νέας Υόρκης

Η BMW ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει στο περίπτερο της κατά την διάρκεια της έκθεσης της Νέας Υόρκης από τις 4 Απριλίου. Εκεί θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά η M6 Convertible καθώς και η Αμερικάνικη έκδοση της X1 Facelift.

Η Μ6 Convertible θα ακολουθήσει την παγκόσμια πρεμιέρα που έκανε έναν μήνα πριν, η M6 Coupe στην έκθεση της Γενεύης. Η Μ6 Convertible φορά μια μαλακή υφασμάτινη οροφή με διπλά στηρίγματα η οποία ανοίγει σε 19 δευτερόλεπτα ακόμη και όταν κινείται με ταχύτητες έως 40

χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ δερμάτινα Merino καθίσματα, έναν νέο επιλογέα ταχυτήτων, νέο τιμόνι με paddles, νέο πίνακα οργάνων, carbon διακοσμητικά, αλουμινένια μαρσπιέ και κρυφό φωτισμό. Στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα πλοήγησης GPS και σύστημα ήχου Bang & Olufsen.

Επιπλέον διαθέτει Head-Up Display, αυτόματο σύστημα μεγάλης σκάλας των φωτιστικών σωμάτων, σύστημα αναγνώρισης πεζών και το σύστημα βραδινής όρασης BMW Night Vision. Επιπλέον υπάρχει το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ψυχαγωγίας με σύνδεση στο internet στο οποίο μπορούν να εγκατασταθούν apps για το Facebook και το Twitter.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο Twin-Turbo V8 4.4-λίτρων της M5, απόδοσης 560 ίππων με 680 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M Double Clutch Transmission με drivelogic και σύστημα εκκίνησης. Η M6 Convertible κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.3 δευτ με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, αλλά με το πακέτο M Driver’s Package, ο περιοριστής ταχύτητας αφαιρείται, και μπορούν να πιάσουν τελική ταχύτητα ίση με 305 χλμ/ώρα.

Η M6 Convertible χρειάζεται κατά μέσο όρο 10.3 λίτρα/100 χλμ, εκπέμποντας 239 γρ/χλμ CO2. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, η νέα M6 διαθέτει σπορ ανάρτηση, ενεργό M διαφορικό και επαναπρογραμματισμένο σύστημα ευστάθειας με επιλογή “M Dynamic”. Τέλος φορά μεγάλα φρένα (carbon-κεραμικά υπάρχουν στον επιπλέον εξοπλισμό) M servotronic κρεμαργιέρα και ένα δυναμικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών.

Σε ότι αφορά την Χ1. Πάει για πρώτη φορά στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού και μηχανικά θα φορά τον 2.0-λιτρο TwinPower Turbo τετρακύλινδρο κινητήρα με τις πωλήσεις και των δύο μοντέλων να ξεκινούν από το καλοκαίρι. Τέλος η BMW θα πάει στην Νέα Υόρκη τις 6 Series Gran Coupe, M6 Coupe, X6 M αλλά και τα πρωτότυπα i3 και i8.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα