Brawn: Η χαρά της Red Bull θα κρατήσει λίγο

Η κυριαρχία της Red Bull συνεχίστηκε και φέτος, με την αυστριακή ομάδα να φτάνει με σχετική άνεση στο τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ και ο Sebastian Vettel έγινε για τρίτη συνεχόμενη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αν κι αυτός έκοψε πρώτος το νήμα πιο δύσκολα απ’ ό,τι η ομάδα του. Καμία από τις ομάδες δεν κατάφερε ούτε φέτος να κερδίσει τη Red Bull,

με τη McLaren να ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο σε πολλούς αγώνες, όμως η MP4-27 είχε προβλήματα αξιοπιστίας που στέρησαν πολλούς βαθμούς από τους Βρετανούς.

Ο Πρόεδρος της Mercedes AMG, Ross Brawn, θεωρεί ότι η επιτυχία τής RBR δε θα διαρκέσει πολύ, και μπορεί να φτάσει στο τέλος της ακόμα και από το 2013.

Για να κερδίσεις έναν αγώνα, είναι μια τεράστια πρόκληση· για να κερδίσεις αρκετούς αγώνες και το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι αρκετά ιδιαίτερο, και το να το κάνεις για συνεχόμενα χρόνια, είναι ακόμα πιο ξεχωριστό. Αλλά ξέρω ότι η ευχαρίστησή τους θα είναι σύντομη, κάτι που σκέφτονται ήδη για την επόμενη σεζόν.

Στη δική μας περίπτωση, ήταν φανταστικό να κερδίσουμε, αλλά πάντα υπάρχει η πίεση του επόμενου έτους: θέλεις να το κερδίσεις, να το επαναλάβεις, και να το κάνεις ξανά. Είναι τόσο έντονο στη Formula 1, που κάθεσαι πίσω και νιώθεις ότι έχεις κάνει τη δουλειά σου· φανταστικά!

Υπάρχει μια αίσθηση του ενθουσιασμού και της επίτευξης, αλλά και ο φόβος και φόβος της αποτυχίας για το επόμενο έτος. Υπάρχουν αυτά τ’ ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι πολύ ιδιαίτερο να κερδίζεις κάθε πρωτάθλημα και να κερδίσεις συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, και θα πρέπει να είναι περήφανοι.

Φυσικά, ο Βρετανός τα λέει όλα αυτά, επειδή ξέρει πάρα πολύ καλά τη θα πει επιτυχία, καθώς, από το 2000 μέχρι και το 2004, τα πήρε όλα με τη Ferrari και τον Michael Schumacher. Το ίδιο θέλει να κάνει τώρα, με τη Mercedes και τον Lewis Hamilton, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος στις μέρες μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα