Briatore: Δεν πρόκειται να επιστρέψω στην F1

Ένα άτομο για το οποίο έχουμε να διαβάσουμε αρκετό καιρό είναι ο Flavio Briatore. Ο πρώην επί κεφαλής της Renault (σημερινή Lotus) αποχώρησε από τη Formula 1 το 2009, ύστερα από το σκάνδαλο “Crashgate”, όπου ο Γάλλος είχε σχεδιάσει με τον Pat Symonds και τον Nelson Piquet Junior να πέσει ο Βραζιλιάνος στον τοίχο, στο Grand Prix της Σιγκαπούρης,

στις 28 Σεπτεμβρίου 2008, για να πάρει ο Fernando Alonso την πρωτοπορία, καθώς, αμέσως πριν από το ατύχημα, που προκάλεσε την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, ο Ισπανός είχε μόλις μπει στα pits γι’ ανεφοδιασμό και γι’ αλλαγή ελαστικών.

Στο Ουγγρικό Grand Prix, το 2009, ο Piquet είπε ότι η ομάδα τού είχε ζητήσει να πέσει στον τοίχο, κάτι που έβαλε μπρος για λεπτομερέστατη διερεύνηση του θέματος από τη FIA, με τους Briatore και Symonds να κρίνονται ένοχοι και να δέχονται ποινή αποκλεισμού για πάντα ο πρώτος και για 5 χρόνια ο δεύτερος, ποινές που ανέτρεψε το Γαλλικό Δικαστήριο, ύστερα από έφεση.

Τώρα, ο 63χρονος Briatore ξεκαθαρίζει πως δε θα επιστρέψει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει.

Δε νομίζω ότι θα το κάνω. Τώρα, έχω έναν γιο 3 ετών: δουλεύω 20 ώρες την ημέρα σε διαφορετικές επιχειρήσεις, διαφορετικές επενδύσεις και διαφορετικές καταστάσεις, τόσο εδώ όσο και στην Αμερική, και είμαι πολύ χαρούμενος. Το εστιατόριό μου, για παράδειγμα, είναι το πιο δημοφιλές στο Monte Carlo.

Ήμουν στη Formula 1 για 20 χρόνια, κερδίζοντας 7 πρωταθλήματα με δύο διαφορετικές ομάδες, ανακαλύπτοντας δύο μεγάλους οδηγούς μετά από τον Ayrton Senna: τον Schumacher και τον Fernando. Γνωρίζω ό,τι συμβαίνει και ξέρω ότι το να έχεις μια ομάδα αυτή τη στιγμή, δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψω στη Formula 1. Ωστόσο, μιλάω πολύ με τον Bernie (Ecclestone). Κάθε μέρα μιλάω με κάποιον από τη Formula 1. Κρατάω συνεχώς επαφή, αλλά δε μου έχει λείψει τίποτα.

[Via: ESPN F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα