Button: Πίστεψα ότι θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα

Αν κοιτάξουμε σε όλη τη φετινή σεζόν, η McLaren είχε, συνολικά το ταχύτερο μονοθέσιο, παρόλο που η βρετανική ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα απόδοσης στο μέσον τής σεζόν. Τα προβλήματα απόδοσης διαδέχτηκαν προβλήματα αξιοπιστίας, τα οποία κόστισαν πολύ στους Βρετανούς, αλλά και στον Lewis Hamilton, που έχασε νίκες και πολλούς βαθμούς από μαζεμένα προβλήματα αξιοπιστίας.

Ο Jenson Button

πίστεψε μέσα στη σεζόν ότι η ομάδα τού Woking θα έπαιρνε επιτέλους το πρωτάθλημα κατασκευαστών, κάτι που έχει να το κάνει από το 1998! Όμως, η αξιοπιστία είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα, έτσι περιορίστηκε στην 3η θέση τής βαθμολογίας, πίσω και από τη Ferrari, που ποτέ μέσα στη σεζόν δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο.

Ύστερα από 5 αγώνες, σκέφτηκα ότι θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Δείχναμε πολύ ανταγωνιστικοί, και σκέφτηκα ότι και η Lotus θα είναι πάρα πολύ καλή φέτος. Ήταν σταθερή, αλλά δεν είχε τόσο καλό ρυθμό. Στους 5 πρώτους αγώνες, δε θα έλεγα ότι η Red Bull θα κερδίσει τον τίτλο φέτος.

Πάντα, νομίζεις ότι έχεις χάσει το πρωτάθλημα, αν δεν το έχεις κερδίσει. Όλοι αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, αλλά μόνο μία ομάδα μπορεί να το κερδίσει. Η Red Bull έκανε πολύ καλή δουλειά και κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά κι εμείς κάναμε καλή δουλειά, όμως δεν ήταν αρκετή. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν θα πρέπει πρέπει ν’ απογοητευόμαστε· απλά, δεν ήμασταν αρκετά καλοί φέτος.

Η RB8 ήταν ένα από τα πιο αξιόπιστα και ταχύτερα μονοθέσια φέτος, κάτι που, σε συνδυασμό με την έλλειψη αξιοπιστίας τής MP4-27, έδωσαν στη Red Bull το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές. Ο Button το αναγνωρίζει αυτό, καθώς παραδέχεται ότι η αυστριακή ομάδα άξιζε το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την ομάδα μας, δεν ήμασταν πολύ γρήγοροι πριν από την καλοκαιρινή διακοπή. Πριν από το Hockenheim, δεν είχαμε τον ρυθμό, όμως, μετά από την αναβάθμιση στο Hockenheim, γίναμε πιο γρήγοροι και αυτό συνεχίστηκε για μεγάλο μέρος της σεζόν. Μα, υπάρχει μια ομάδα που ήταν ταχύτερη από ‘μάς συνολικά -κι αυτή ήταν η Red Bull- και πιο συνεπής απ’ ό,τι εμείς, και αυτοί είχαν, επίσης, καλύτερη αξιοπιστία.

Keywords
Τυχαία Θέματα