Ecclestone: Πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Formula 1

14:26 6/4/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η κατάσταση αρχίζει και γίνεται κωμική στην Formula 1. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Toto Wolff και του Jean Todt για την έλλειψη αναγκαιότητας οποιασδήποτε αλλαγής στους κανόνες, έρχεται και ο Bernie Ecclestone να ανακοινώσει την ανάγκη για αλλαγές.

Νομίζω πως πρέπει (να γίνουν αλλαγές), σίγουρα πρέπει. Δεν πιστεύω πως τα πράγματα, έτσι όπως είναι, γίνονται αποδεκτά από το κοινό. Ο κόσμος

αγοράζει εισιτήρια για να έρθει να δει την Formula 1 όπως ήταν.

Το πρόβλημα είναι αυτοί οι φανταστικοί κινητήρες. Οι κινητήρες είναι απίστευτοι και παράγουν φοβερή δύναμη από τόσο λίγο καύσιμο. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό είναι δουλειά της F1. Θα έπρεπε να το κάνουν σε πρωταθλήματα τουρισμού ή κάτι αντίστοιχο, όχι στην F1.

Πρέπει να κάνουμε κάτι με τον ήχο. Αν θέλουν άλλα 10 kg καυσίμου ή κάτι τέτοιο, νομίζω πως θα συμφωνήσουν όλοι.

Μπορεί να το νομίζει αυτό ο Ecclestone, αλλά η Mercedes έχει ήδη διαφωνήσει δημοσίως με οποιαδήποτε προσπάθεια στην αλλαγή των κανονισμών. Ποια είναι η γνώμη του Bernie;

Νομίζω πως το σημαντικό είναι να ξέρουν (όλες) οι ομάδες και οι κατασκευαστές κινητήρων το πρόβλημα. Προσπαθούν (ήδη) να το διορθώσουν. Νομίζω πως η Mercedes θα το υποστηρίξει, νομίζω θα είναι επικεφαλής.

Η Mercedes έχει κάνει την καλύτερη δουλειά και δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί για αυτήν. Δεν θα πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες για να τους τιμωρήσουμε. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές, χωρίς να κάνουμε κάτι τέτοιο. Νομίζω πως όλοι παραπονιούνται, ακόμα και η Mercedes. Δεν θέλουν ο κόσμος να είναι δυσαρεστημένος.

Φαίνεται πως η συνάντηση ανάμεσα στον Ecclestone και τον Luca di Montezemolo, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστικότητα της Red Bull που περιορίζεται από τον κινητήρα της Renault, θα επιφέρουν μερικές αναταράξεις στο φετινό πρωτάθλημα. Πόσο μεγάλες θα είναι αυτές; Υπομονή και θα το μάθουμε.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα