Fernley: Το μισό grid θα μπορούσε να πάρει τίτλο με τη Red Bull

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Sebastian Vettel οφείλεται στην τρομερή ανταγωνιστικότητα της Red Bull τα τελευταία 3.5 χρόνια, όπου σε πολλούς αγώνες είχε ένα απλησίαστο μονοθέσιο, αν και αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει ότι ο Γερμανός δεν είναι ένας εξαιρετικός

και πολύ γρήγορος οδηγός. Ο συνδυασμός, λοιπόν, ενός πολύ ικανού οδηγού και μιας ομάδας που του δίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο έχει σαν αποτέλεσμα 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Ο Bob Fernley, αναπληρωτής Πρόεδρος της Force India, υποστηρίζει ότι υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που θα μπορούσαν να γίνουν Πρωταθλητές αν έτρεχαν με τη Red Bull, τουλάχιστον οι μισοί απ’ όσους τρέχουν τώρα, όπως λέει:

Πιθανώς, τουλάχιστον το 50% των οδηγών που αποτελούν στο σημερινό grid, αν είχαν το σωστό πακέτο, θα μπορούσε να είχαν γίνει Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, επειδή υπάρχουν μερικοί ποιοτικοί οδηγοί.

Ο Fernley το είπε αυτό όταν ρωτήθηκε για το αν ο Paul Di Resta μπορεί να γίνει κάποτε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ αναφέρθηκε και στον Adrian Sutil, ο οποίος επέστρεψε στην ινδική ομάδα ύστερα από έναν χρόνο απουσίας, ύστερα από τα μπλεξίματα που είχε με τις Αρχές για τον καβγά που είχε με τον Eric Lux μετά από το Κινεζικό Grand Prix, το 2011.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν μπορούν κι άλλοι οδηγοί να ήταν Πρωταθλητές, και σίγουρα ο Paul θα μπορούσε.

Το 2011, όταν ο Paul και ο Adrian πολεμούσαν ο ένας τον άλλος, ήταν κοντά, αλλά αυτό που θέλαμε είναι να διατηρήσουμε την πίεση στον Paul, διότι κάθε οδηγός θα πρέπει να είναι πάντα στο όριο. Πρέπει να μας δώσουν μια δύσκολη στιγμή και πρέπει να το ρυθμίσουμε, ώστε να έχουν μια δύσκολη στιγμή.

Εσύ συμφωνείς με τον Fernley, ότι δηλαδή τουλάχιστον 11 από τους 22 σημερινούς οδηγούς θα μπορούσαν να κρατήσουν στα χέρια τους την κούπα τού Πρωταθλητή μ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό πακέτο, όπως αυτό της Red Bull τα τελευταία χρόνια;

[Πηγή: Sky Sports F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα