Fisker Atlantic design prototype [w/video]

20:27 4/4/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Fisker παρουσίασε το Atlantic στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Το χαρακτηρίζει ως σχεδιαστικό plug-in hybrid πρωτότυπο και παρότι είπε ότι κάνει κάθε προσπάθεια να το περάσει στη παραγωγή, δεν δηλώνει το πότε θα γίνει αυτό, αφού τα οικονομικά της δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Το περιγράφει ως μια πιθανή, τολμηρή, μελλοντική κατεύθυνση για την Fikser και το τετράπορτο sedan θα γίνει το νέο entry-level αυτοκίνητο της, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Karma.

Έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές των Audi A6, BMW Σειράς 5 και Mercedes E-Class και μηχανικά φορά το δεύτερης γενιάς EVer (Electric Vehicle with extended range) υβριδικό σύστημα της.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έδωσε γι’αυτό, αλλά αποτελείται από έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα twin-turbo της BMW, αφού η Fisker έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την BMW, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Dellaware στην Αμερική (το Fisker κατασκευάζεται στην Φιλανδία) και η Fisker έχει βάλει ως στόχο να πουλά 100.000 μονάδες τον χρόνο με αρχική τιμή κοντά στις $50.000 με $60.000 (χωρίς ΦΠΑ) με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το 2013 ή το 2014.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα