GP Βραζιλίας 2011: Free Practice 2

Η δράση στο Autodromo Jose Carlos Pace συνεχίζεται, με τον Lewis Hamilton ν’ ανεβαίνει στην κορυφή των χρόνων. Ο καιρός ήταν και πάλι πολύ καλός, οι θερμοκρασίες πιο υψηλές, 48°C στο οδόστρωμα και 26°C στο αέρα, ωστόσο αυτό που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των οδηγών ήταν ο δυνατός αέρας που φυσούσε στο Interlagos. Η σημερινή

ημέρα έδειξε ότι πρέπει να περιμένουνε για άλλη μια φορά κονταροχτύπημα μεταξύ των RBR και McLaren, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες, αν αυτές διατηρηθούν, θα βοηθήσουν τη Ferrari να πλησιάσει σε απόδοση τα δύο κορυφαία μονοθέσια.

Αυτό που δεν μπόρεσε να το κάνει στο FP1 η McLaren, το έκανε το απόγευμα, βάφοντας ασημί την κορυφή. Ο Lewis Hamilton δείχνει να είναι πολύ ανταγωνιστικός και ένα από τα φαβορί για την pole position, όπως και στο Abu Dhabi, αν και εκεί ο γύρος του στο Q3 δεν ήταν αλάνθαστος. Εδώ, όμως, τα λάθη δεν επιτρέπονται. Το μικρό μήκος της πίστας συμβάλει στις πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των οδηγών. Χαρακτηριστικά, οι 8 πρώτοι οδηγοί βρίσκονται εντός 480 χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Κατάληψη των δύο επόμενων θέσεων έκανε η Red Bull Racing. Ο Sebastian Vettel, σε αντίθεση με την πρωινή περίοδο, ήταν ταχύτερος από τον Mark Webber, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 28 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Φυσικά, οι Αυστριακοί κρύβουν μέρος της πραγματικής τους ταχύτητας, την οποία θα δείξουν στις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Κοντά στις δύο RB7 ήταν ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός ξεπέρασε το πρόβλημα στον κινητήρα, που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει το FP1, και συμμετείχε κανονικά στην απογευματινή περίοδο. Σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο, 206 χιλιοστά πίσω από τον Hamilton και 11 χιλιοστά πίσω από τον Webber. Ο Felipe Massa ήταν λίγο πιο αργός από τον Ferni, γράφοντας τον 6ο χρόνο.

Ανάμεσα στις δύο Ferrari μπήκε ο Michael Schumacher. Η W02 έδειξε αρκετά δυνατή με τη μαλακή γόμα στον έναν γύρο, και ο Γερμανός θέλει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και να ελπίζει σε κάποιο στραβοπάτημα του team-mate του, ώστε να μπορέσει να τον προσπεράσει την τελική βαθμολογία. Η διαφορά που τους χωρίζει είναι 7 βαθμοί. Ο Nico Rosberg ήταν ο 8ος ταχύτερος.

Στα τελευταία 20 λεπτά, σχεδόν όλοι οι οδηγοί έκαναν προσομοιώσεις αγώνα, τοποθετώντας αρκετά καύσιμα στα μονοθέσιά τους. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το γυρολόγιο των Red Bull ήταν καλύτερο και πιο σταθερό από αυτό των McLaren, ωστόσο, όπως κάνουν σχεδόν κάθε Παρασκευή, οι Βρετανοί έχουν λίγο μεγαλύτερο φορτίο καυσίμου από τους υπόλοιπους. Ανταγωνιστικό ήταν και το γυρολόγιο και των Ferrari. Αυτή την αρκετά χρήσιμη προσομοίωση δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Sergio Perez. Ο Μεξικανός 12 λεπτά πριν το τέλος, είχε πρόβλημα στο κιβώτιο της C30, γεγονός που δεν του άφησε άλλη επιλογή από το να παρκάρει το μονοθέσιό του λίγο μετά τη στροφή Juncao.

Οι ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου ξεκινάνε στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 18:00 και θα μεταδοθούν ζωντανά από το OTE TV. Στις 18:00 ξεκινά και ο αγώνας, η

Keywords
Τυχαία Θέματα
GP Βραζιλίας 2011, Free Practice 2,GP vrazilias 2011, Free Practice 2