Grand Prix Ιαπωνίας 2012: Γερμανική αναρρίχηση στο Φούτζι!

Αυτός ήταν Vettel! Ο Γερμανός πήρε μία πανάξια νίκη στην Ιαπωνία με δεύτερον τον Felipe Massa και τρίτο τον Kamui Kobayashi. Η εγκατάλειψη του Fernando Alonso στην πρώτη στροφή του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό απλά να χαθεί στον ορίζοντα. Καταπληκτική στρατηγική, αψεγάδιαστα pit-stops και άλλη μία νίκη. Πλέον, η κατάσταση τίτλος έχει αλλάξει άρδην. Ο Sebastian Vettel είναι μόλις 4 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό και η

υπόθεση τίτλος έχει πάρει φωτιά.

Με τα 5 κόκκινα φώτα να σβήνουν όλοι περιμέναμε τη ραγδαία ανέλιξη του Fernando Alonso, όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα σχεδίασε ο Ισπανός. Μία λάθος κίνηση του στην πρώτη στροφή έφερε και την καταστροφή για την Scuderia. Μικρό άγγιγμα με τον Kimi Raikkonen και εγκατάλειψη. Αυτό κι αν ήταν είδηση. Είδηση που επισκίασε και την αποχώρηση του Nico Rosberg αλλά και την καταστροφική (για άλλη μια φορά) εκκίνηση του Mark Webber ο οποίος στάθηκε άτυχος λόγω της επαφής που είχε η Red Bull με τον Romain Grosjean. Και κάπου εκεί άρχισε να διαμορφώνεται αποτέλεσμα αγώνα όσο νωρίς κι αν ήταν. Ο Vettel χάθηκε μπροστά με τον Kamui Kobayashi, τον Jenson Button αλλά και τον Felipe Massa να τον ακολουθούν.

Στον 7ο γύρο του αγώνα, ο Sergio Perez έδειξε λίγη απ’τη μαγκιά του στο pit-wall της McLaren. Έβαλε τη μύτη της C31 στο πλευρό του Lewis Hamilton κι απλά πέρασε για πλάκα τον Βρετανό. Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ο Jenson Button άνοιξε την πρώτη διέλευση για pit-stop στον 14ο γύρο. Κάπου εκεί άρχισε να διαμορφώνεται η πιο μεγάλη ανατροπή (μετά την αποχώρηση του F.Alonso) στον αγώνα, ο Felipe Massa έκλεινε συνεχώς την απόσταση και με το δικό του pit-stop απλά έβαλε τη δεύτερη Ferrari στη 2η θέση του αγώνα. Κι ενώ τα πρώτα pit-stops είχαν τελειώσει, o Sergio Perez προσπάθησε να περάσει ξανά τον Lewis Hamilton. Αυτή τη φορά, η C31 ακούμπησε το γρασίδι και η εγκατάλειψη ήταν θέμα χρόνου. Βαθύ σπινάρισμα και ο Μεξικανός εκτός αγώνα.

Εν συνεχεία, σκληρές μάχες μεταξύ Kimi Raikkonen και Lewis Hamilton με τον Βρετανό να κερδίζει τη θέση και να βλέπει πιο μπροστά. Στον 35ο γύρο του αγώνα, η κατατάξη της πρώτης δεκάδας έλεγε Vettel, Massa, Kobayashi, Button, Maldonado, Ricciardo, Hamilton, Raikkonen, Hulkenberg, Schumacher. Με τα δεύτερα pit-stops να είναι σε εξέλιξη, ο Vettel είχε πάρει σαφή οδηγία, να προσέχει τα ελαστικά του και να μην ανησυχεί για την απόσταση. Κι έτσι έγινε, ο Vettel οδήγησε την Red Bull μέχρι το τέλος και πήρε πανάξια τη νίκη. O Felipe Massa τον ακολούθησε και πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος. Απ’εκεί και πέρα, η Ιαπωνία ήταν στο πόδι, ο Kamui Kobayashi κρατούσε πίσω του τον Jenson Button κι έφερνε στους Ιάπωνες την τρίτη θέση και τους ανθρώπους της Sauber γεμάτους χαμόγελα για το αποτέλεσμα της ομάδας τους.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Vettel πανηγύρισε και πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη. Βάζει πολύ μεγάλη πίεση στη Ferrari και τον Fernando Alonso σε σκέψεις και προβληματισμό. Μπορεί μ’αυτή τη Ferrari να κερδίσει τον ιπτάμενο όπως προδιαγράφεται Sebastian Vettel; Η Scuder

Keywords
Τυχαία Θέματα