H DS εργάζεται στο DS3 SUV για το 2018

Η DS θέλοντας να είναι μια μάρκα που θα σταθεί αυτόνομη στα πόδια της, ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη γκάμα της, και μέσα στο έτος που μπαίνει σε 29 μέρες θα παρουσιάσει ένα SUV.

Σύμφωνα με πηγή από την Μεγάλη Βρετανία, η PSA έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη της νέας πλατφόρμας, που θα χρησιμοποιηθεί και από τις τρεις εταιρίες του ομίλου, τη Citroen, τη Peugeot

και τη DS. Το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί πάνω σε αυτή, θα είναι η δεύτερη γενιά του Peugeot 208, καθώς και το νέο DS3. Αυτό αναμένεται στην αγορά το 2018 και θα υπάρχει και η crossover έκδοση του, που πιθανώς θα ονομαστεί DS3 SUV.

Χωρίς να είναι τίποτα επίσημο, το μοντέλου του premium τμήματος της Citroen είναι πιθανόν να τίθεται απέναντι από τα Mini Countryman, Mazda CX-3 και Audi Q1, με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στον εμπρός άξονα. Εξηγώντας αυτή την επιλογή, η DS υποστηρίζει ότι όποτε προσφέρεται η τετρακίνηση στα μικρά premium SUV, οι πελάτες δεν την προτιμούσαν.

Μηχανικά, το DS3 και το DS3 SUV θα εφοδιάζονται με γεμάτη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου του νέου 1.2-λίτρων PureTech με τα 130 άλογα, και του ανανεωμένου 1.6 HDi πετρελαιοκινητήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα