H GM μας μιλά για το δικό της αυτόνομο σύστημα και την τεχνολογία των αισθητήρων του [w/video]

Η Cadillac έδωσε μερικές νέες λεπτομέρειες για το πακέτο υποστήριξης οδηγού που ετοιμάζει για το XTS. Το πακέτο θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το 2013 και η Cadillac αναφέρει ότι είναι το πρώτο GM σύστημα το οποίο διαθέτει αισθητήρα με τεχνολογίας σύντηξης, σύστημα ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων οι οποίοι θα ανιχνεύουν την θέση πιθανών κινδύνων. Το πακέτο, διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

Αυτόματο πίσω φρενάρισμα, ενεργό Cruise Control ανεξαρτήτου ταχύτητας,

ευφυή υποβοήθηση πέδησης, σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης, σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης στο κάθισμα, αυτόματη προετοιμασία ατυχήματος, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα τυφλού σημείου, σύστημα ειδοποίησης στις διασταυρώσεις, ενεργά φωτιστικά σώματα, πίσω κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικό γραμμικό οδηγό καθώς και  Head Up Display.

Η General Motors αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις παραπάνω τεχνολογίες υπάρχουν ήδη στην αγορά, αλλά ο αισθητήρας σύντηξης είναι ένα δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη ημι-αυτόνομων αυτοκινήτων.

Στο μέλλον, η General Motors, ευελπιστεί να αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης βασισμένο πάνω στο LIDAR, το οποίο θα μετρά την απόσταση από ένα αυτοκίνητο μέσω του φωτός, χρησιμοποιώντας λέιζερ. Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα επερχόμενο σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης.

Η GM επίσης ετοιμάζει και ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης GPS το οποίο θα παρέχει πιο ακριβείς συντεταγμένες και καλύτερους χάρτες. Όταν περάσει στη παραγωγή, οι οδηγοί θα έχουν καλύτερη αστική κάλυψη στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ ίσως θα υπάρχει και ένα σύστημα το οποίο θα συμβάλει στην αποφυγή συγκρούσεων, μιας και θα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζει την θέση των υπολοίπων αυτοκινήτων, πιθανώς, μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα