H Infiniti θα κατασκευάσει το entry-level αυτοκίνητο της στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγγλία

Πριν από μερικούς μήνες η Infiniti ανακοίνωσε ότι το entry-level μοντέλο που ετοιμάζουν θα βγει στην αγορά το 2015 και θα κατασκευάζεται τελικά σε δικό της εργοστάσιο στην Ευρώπη και όχι σε αυτό της Magna Steyr που είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Τώρα, η Infiniti ανακοίνωσε ότι το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sunderland της Nissan στην Αγγλία, στο ίδιο που θα κατασκευάζεται και το νέο hatchback της Nissan

που θα τεθεί απέναντι από τη κατηγορία του VW Golf. Η Ιαπωνική εταιρία θα επενδύσει 250 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζει το νέο αυτοκίνητο ενώ θα προσθέσεις επιπλέον 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Αγγλία, 280 εκ των οποίων θα καλύψουν τις ανάγκες του εργοστασίου.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στο Etherea concept το οποίο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2011 στην έκθεση της Γενεύης. Θα κατασκευαστεί πάνω στη MFA πλατφόρμα της Mercedes, την ίδια που χρησιμοποιούν τα νέα A-Class και B-Class. Το μοντέλο θα φορά μια γκάμα τετρακύλνδρων και εξακύλιδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Το μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως με την Infiniti να αναμένει να πουλά 50.000 με 60.000 ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα