H Jaguar Land Rover περιορίζει τα κόστη κατά € 6,3 δις, για να κατασκευάζει 1 εκατ. αυτοκίνητο το 2020

Η ινδική Tata από τη στιγμή που αγόρασε την Jaguar Land Rover από την Ford, την έχει πραγματικά αναγεννήσει και έχει βλέψεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Για να έρθουν αυτά, πρέπει να δράσει όπως επιτάσσει η εποχή. Μείωση του κόστους σε κάθε επίπεδο. Έτσι, σύμφωνα με βρετανικό μέσο η JLR εργάζεται πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα με όνομα “Leap 4,5” (Άλμα 4,5), το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους € 6,3 δισεκατομμυρίων. Αυτή η τεράστια εξοικονόμηση πόρων θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη

περισσότερων μοντέλων που θα βασίζονται στην ίδια ή σε παρόμοια πλατφόρμα, καθώς επίσης και στην αναθεώρηση σε μεγάλο βαθμό των αλυσίδων εφοδιασμού της εταιρείας, ενώ η διαδικασία πρόσληψης νέου πρόκειται να επιβραδυνθεί ή ακόμη και σταματήσει.

Και μπορεί να φαντάζεσαι ότι και το προσωπικό θα την πληρώσει, όμως αντιθέτως τα μέτρα περικοπές του κόστους δεν περιλαμβάνουν καθόλου απολύσεις. Μια τέτοια κίνηση θεωρείται λογική, καθώς λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω πρόγραμμα αυτό αναφέρει την επίσης την αύξηση της ετήσιας παραγωγής στο 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Για να επιτευχθεί αυτό, η JLR ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες ότι σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα το 2018, με την μέγιστη ετήσια παραγωγική του δυνατότητα να φτάνει τα 300.000 αυτοκίνητα.

Το “Leap 4,5” έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση των πωλήσεων στην Κίνα, καθώς οι εκεί παραδόσεις μειώθηκαν κατά 32% στο διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Επίσης, η JLR χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψει τις αυξανόμενες δαπάνες που σχετίζονται με την ικανοποίηση των πιο αυστηρών προτύπων εκπομπών ρύπων. Κλείνοντας, η πηγή αναφέρει ότι τα 4,2 δις € του ετήσιου προϋπολογισμού που ξοδεύει η Jaguar Land Rover δεν θα επηρεαστούν από το νέο σχέδιο, κάτι που σημαίνει ότι οι δαπάνες για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης δεν θα επηρεαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα