H Lamborghini επιβεβαίωσε την παρουσίαση του crossover στο Πεκίνο, πιθανό όνομα Urus

H Lamborghini επιβεβαίωσε και επίσημα ότι θα παρουσιάσει την Δευτέρα 23 Απριλίου, το νέο της πρωτοτυπώ SUV στην έκθεση του Πεκίνου, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα σε μερικούς εκλεκτούς πελάτες της,  σε μια ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Μαζί με την ανακοίνωση έδωσε και το πρώτο επίσημο σκίτσο του αυτοκινήτου, το οποίο θυμίζει αρκετά τις φωτογραφίες που έχουμε δει εδώ και καιρό. Επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί

τίποτα, αλλά σύμφωνα με τον Ed Bolian, καλεσμένο της Lamborghini στο ειδικό event της Νέας Υόρκης μάθαμε ότι το πρωτότυπο έχει παρόμοια σιλουέτα με αυτή της BMW X6, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουνε διαρρεύσει εδώ και καιρό και έχει το μέγεθος του Audi Q7. Σχεδιαστικά είναι πολύ μυώδες με σχετική ψηλή θέση οδήγησης με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon. Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, παρόμοια με αυτά της Estoque Concept. Οι πλαϊνοί καθρέπτες έχουνε ενσωματωμένες κάμερες και διαθέτει 4-πλές τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων και διαχύτη.

Πατά απάνω σε 24″ ζάντες κατασκευασμένες από carbon, παρόμοιας σχεδίασης με αυτές της Aventador J και φορά carbon-κεραμικά φρένα. Είναι τετράπορτη και στο εσωτερικό υπάρχουν 4 ξεχωριστά καθίσματα, παρόμοιας σχεδίασης με αυτά της Sesto Elemento με την κεντρική κονσόλα να είναι παρόμοια με αυτή της Aventador και να προεκτείνεται στους πίσω επιβάτες. Φυσικά και εδώ κυριαρχεί το carbon.

Οι φήμες αναφέρουν ότι έχει όνομα MLC και θα αντικαταστήσει το LM002. Έχει κωδική ονομασία LB 736, θα ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά, θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο και θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην MLB/MLP (Modularer Längsbaukasten /Modular Longitudinal Platform) της Volkswagen, την ίδια που θα φορέσουν τα επόμενα Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg και Audi Q7 και μηχανικά θα φορά τον V10 5.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης κοντά στα 590 άλογα, ενώ αργότερα θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση η οποία θα αποδίδει κοντά στα 700 άλογα.

Ο CEO της εταιρίας, Stephan Winkelmann, δήλωσε ότι η Lamborghini χρειάζεται ένα τρίτο μοντέλο το οποίο θα ενδεχομένως να πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους. Συμπλήρωσε ότι η κατηγορία πολυτελή crossovers μεγαλώνει και ότι η εταιρία του έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει νέους πελάτες με ένα μοντέλο κατασκευασμένο για “καθημερινή χρήση” και ότι δεν πρέπει να το περιμένουμε να το δούμε γρηγορότερα από το 2017, με τις φήμες να μιλούν για μόλις 1.500 αυτοκίνητα να βγαίνουν στη παραγωγή. Τέλος το πρωτότυπο, σύμφωνα με Κινέζικα μέσα ενημέρωσης, θα ονομάζεται Urus, και όχι Δείμος, αφού το όνομα αυτό θα χρησιμοποιηθεί μάλλον για την έκδοση παραγωγής της Sesto Elemento.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα