H Subaru απορρίπτει τη φήμη για το κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο

Πριν δύο εβδομάδες οι απανταχού λάτρεις της Subaru και όχι μόνο χάρηκαν με την φήμη ότι η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο, καθώς σύμφωνα με αμερικάνικη πηγή η Subaru δοκιμάζει αυτό το διάστημα ένα πρωτότυπο κεντρομήχανο αυτοκίνητο στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών της, στη πόλη Tochigi της Ιαπωνίας. Οι φήμες θέλουν το πρωτότυπο να βασίζεται πάνω σε ένα τροποποιημένο σασί του BRZ, με τον boxer

κινητήρα να βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του αυτοκινήτου και να συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο boxer κινητήρας δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να κινούν τους μπροστά τροχούς, κάνοντας έτσι το μοντέλο τετρακίνητο, έχοντας και torque vectoring λειτουργία, κάτι που βελτιώνει κατά πολύ τα οδηγικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Κατά την διάρκεια, όμως, της χθεσινής παρουσίασης του νέου Impreza στην έκθεση της Νέας Υόρκης, ο πρόεδρος και COO της Subaru Αμερικής, Tom Doll, απέρριψε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Δεν το έχω ακούσει αυτό, δε ξέρω τι είναι αυτό. Δε ξέρω. Δε ξέρω από που πήραν αυτή τη πληροφορία. Θα ήθελα να μάθω τη πηγή τους, πραγματικά θα ήθελα.

Μόνο ο καιρός θα δείξει ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο, με τον Doll, ενδεχομένως να κάνει αυτές τις δηλώσεις προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια. Τα καλά νέα, όμως, έρχονται για το BRZ, καθώς ο CEO της Fuji Heavy Industries, Yasuyuki Yoshinaga, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζουν την δεύτερη γενιά του BRZ, καθώς και ότι το νέο Impreza θα έχει WRX και STI για το 2017 ή 2018.

Όταν, όμως, ρωτήθηκε, αν υπάρχει περίπτωση οι γρήγορες εκδόσεις να εξοπλίζονται με υβριδικό κινητήρα, το υψηλόβαθμο στέλεχος φάνηκε να ξαφνιάζεται με την ερώτηση, κάτι που σημαίνει ότι τα Impreza WRX και STI θα έχουν μόνο τον κλασικό boxer κινητήρα της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα