H VW καθυστερεί την επισκευή των Passat 2.0 TDI στην Ευρώπη

00:17 2/4/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η ​Volkswagen δεν είναι αθώα για το dieselgate, όπως γράψαμε στο πρωταπριλιάτικο άρθρο μας και σύμφωνα με το Automotive News Europe καθυστερεί την επισκευή των Passat 2.0 TDI στην Ευρώπη, επειδή η λύση που έχει προτείνει αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου του σεντάν γερμανικού μοντέλου.

Η VW ισχυρίζεται πως ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται

στις δοκιμές που κάνουν οι μηχανικοί της, αλλά η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η KBA, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας αρχικά επέτρεψε στους ανθρώπους της VW να κάνουν τις δοκιμές, αλλά στη συνέχεια τους αντικατέστησε με ανεξάρτητους μηχανικούς, οι οποίοι και βρήκαν πως η λύση αυξάνει την κατανάλωση, μιας και για μειωθούν οι ρύποι, το νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο κάνει το μείγμα πιο πλούσιο. Η VW δήλωσε πως τα παραπάνω είναι μόνος φήμες και πως χρειάζεται επιπλέον 1-2 εβδομάδες δοκιμών για να ξεκινήσει την επιδιόρθωση των Passat 2.0 TDI, αφού θέλει να εγγυηθεί πως οι εκπομπές CO2 είναι ακριβώς ίδιες με αυτές προ διόρθωσης.

Η Volkswagen στην λύση των 2.0 TDI κινητήρων στην Ευρώπη έχει πει πως αρκεί μόνο η αναβάθμιση του λογισμικού του αυτοκινήτου, με αυτό να μην επηρεάζει ούτε την απόδοση, αλλά ούτε και την οικονομία καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα