H γκάμα του MINI θα περιλαμβάνει 8 με 10 μοντέλα

Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για την γκάμα του επόμενου MINI.

Ο Schwarzenbauer είπε πως η MINI σχεδιάζει να προσφέρει 8 με 10 διαφορετικά μοντέλα και ενώ δεν έχει ληφθεί η απόφαση να αντικατασταθούν όλα τα υπάρχοντα, είναι σίγουρα μία επιλογή.

Το στέλεχος είπε επίσης πως η εταιρία έχει μεγάλες προσδοκίες για τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 134 άλογα και 219Nm ροπής αλλά τόνισε πως υπάρχει ακόμα ζήτηση για τετρακύλινδρους. Συνέχισε δε, λέγοντας πως η MINI πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσει την πιθανότητα ενός diesel κινητήρα για τις Η.Π.Α. αφού τα στοιχεία δείχνουν πως το μερίδιο των diesel στην αγορά μεγαλώνει σταθερά όσο περνάει ο χρόνος.

Ο Schwarzenbauer έκλεισε επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για υβριδικά μοντέλα ένα εκ των οποίων θα είναι plug-in hybrid. Λέω «ένα εκ των οποίων» γιατί η εταιρία σκέφτεται και ένα αμιγώς ηλεκτρικό αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα ούτε θετικά, ούτε αρνητικά γι’ αυτό.

Παράλληλα ο Schwarzenbauer απέκλεισε το ενδεχόμενο η BMW να κατασκευάσει εργοστάσιο της MINI στη Κίνα, αφού μόλις το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρίας γίνονται στη Κίνα.

[Πηγή: Automotive News]

Keywords
Τυχαία Θέματα