Hamilton: Ο Rosberg αργεί να καταλάβει κάποια πράγματα

Αν η μάχη για το φετινό πρωτάθλημα οδηγών θα κριθεί ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Mercedes, αναμένουμε να το δούμε και στην πράξη μέσα στις πίστες. Όμως οι προσδοκίες μετά τις χειμερινές δοκιμές, αλλά και το σημερινό FP2, είναι υψηλές και οι Hamilton-Rosberg κατανοούν πως το 2014 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κατάκτηση ενός τίτλου. Όπως κάθε άλλο δυνατό ζευγάρι teammate κατά το παρελθόν, έτσι κι εκείνοι άρχισαν να επιδίδονται σε

ψυχολογικό πόλεμο και ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Ο Βρετανός ακούει τα τελευταία χρόνια από τους ειδικούς, πως δεν κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά την τεχνική του κατά την οδήγηση. Ο ίδιος, πιστεύει αντίθετα πως το γεγονός ότι ο Rosberg ξοδεύει περισσότερο χρόνο με τους μηχανικούς, δεν αποτελεί απαραίτητα σημάδι ότι δουλεύει πιο σκληρά.

Ο Nico χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συλλάβει κάποια πράγματα. Συχνά, περνά πολύ περισσότερο χρόνο με τους μηχανικούς από ότι εγώ. Αλλά και πάλι καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα.

Είναι μια παράξενη αντίληψη ότι ένας οδηγός (Rosberg) είναι πολύ καλύτερος τεχνικά και ο άλλος δεν είναι. Δεν κέρδισα το πρωτάθλημα του 2008 από τύχη…

Δεν είναι μυστικό, πως από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε ο Hamilton όταν μεταγράφηκε στη Mercedes, ήταν να απλοποιηθεί το τιμόνι του μονοθεσίου του, αφού οι Rosberg και Schumacher συνήθιζαν να ελέγχουν πάρα πολλές παραμέτρους από αυτό. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Hamilton δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ίδιες απαιτήσεις, αλλά με βάση τη νέα μορφή της Formula 1, ίσως να του στερεί κάποια δευτερόλεπτα μέσα στον αγώνα. Από την άλλη πλευρά, ο Rosberg δεν έδειξε να επηρεάζεται από τα βέλη του teammate του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Μια τέτοια δήλωση δεν είναι κακό πράγμα για εμένα. Έχουμε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις και αυτό είναι κάτι θετικό.

Το αν όντως ο Rosberg επηρεάστηκε από τις δηλώσεις Hamilton δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, πάντως οι σχέσεις των δυο δεν δείχνουν να βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο. Τον Ιούλιο ο Γερμανός παντρεύεται στο Μονακό και παρόλο που οι δυο τους μένουν στο ίδιο κτήριο και ήδη μετρούν μια χρονιά συνεργασίας στην ομάδα, ο Hamilton δεν είναι καλεσμένος στην τελετή. Ένα σημάδι της απόστασης μεταξύ των δυο, φανερώνει και η απάντηση του Lewis για το γεγονός αυτό.

Δε με πειράζει. Προσπαθώ να αποφύγω τους γάμους ούτως ή άλλως.

Φήμες για ανταλλαγή δεδομένων set-up, με συγκατάθεση ή χωρίς, κατά το 2013 έχουν κυκλοφορήσει πολλές. Όμως δεν είναι επιβεβαιωμένες ούτε από τους οδηγούς, ούτε από την ομάδα και δεν θα μας απασχολήσουν. Αυτό που βλέπω προσωπικά, είναι μια κλασική αντιπαράθεση δυο πολύ δυνατών οδηγών, οι οποίοι βλέπουν την ευκαιρία για επιτυχία και θέλουν με τον τρόπο τους ο καθένας, να κερδίσουν την εύνοια της ομάδας. Βέβαια, το ποιος θα πετύχει κάτι τέτοιο, πρωτίστως εξαρτάται από τα αποτελέσματα.

Ο Hamilton είναι η αλήθεια πως είχε καιρό να προβεί σε ατόπημα και ιδιαίτερα κάποιες δηλώσεις του για το Michael Schumacher, αν μη τι άλλο ξενίζουν, αφού και οι Βρετανοί δημοσιογράφοι τις κριτίκαραν.

Νιώθω ότι όλα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Νομίζω ότι αυτή είναι μια εμπειρία που θα δείξει πραγματικά το βάθος του χαρακτήρα του, ακόμη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εμπειρία που είχε.

Έχει αρχίσει ο Lewis να θυμίζει – υπό πίεση – τον παλιό του εαυτό ή απλά έκανε ένα λάθος; Τα συμπεράσματα δικά σας.

[Πηγή: GMM,Bild | Photo Copyrights: Mercedes AMG Petronas F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα