Hamilton: Ο Rosberg άξιζε την τρίτη θέση

Εκτός από τα team orders της Red Bull, και οι εντολές τής Mercedes προς τον Nico Rosberg είναι κάτι που επηρέασε το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Ο Rosberg ήταν εξαιρετικός και πολύ γρήγορος σήμερα, αλλά ήταν διαρκώς πίσω από τον Lewis Hamilton, ο οποίος αναγκαζόταν να εξοικονομήσει καύσιμο, διότι διαφορετικά

δε θα τερμάτιζε τον αγώνα. Ο Nico είχε φυσικά την ταχύτητα να περάσει με άνεση στην τρίτη θέση, όμως ο Πρόεδρος της Mercedes, Ross Brawn, του πατούσε συνεχώς το φρένο, λέγοντας πως δεν πρέπει να προσπεράσει, διότι ο αργός ρυθμός τού Lewis έχει οριοθετηθεί από την ομάδα, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να μένει στην 4η θέση, αν και άξιζε και με το παραπάνω να είναι στο βάθρο.

Ο Hamilton αναγνωρίζει την προσπάθεια του team-mate του, παραδεχόμενος πως εκείνος άξιζε να είναι στο βάθρο, διότι οδήγησε πιο έξυπνα, όπως λέει ο πρώην οδηγός της McLaren.

Πρέπει να πω πολλά συγχαρητήρια στον Nico. Οδήγησε πιο έξυπνα και πιο ελεγχόμενα απ’ ό,τι εγώ σήμερα, και άξιζε να τερματίσει εκεί που τερμάτισα εγώ. Η ομάδα μάς είπε και στους δύο να κρατήσουμε τις θέσεις μας, κάτι που κάναμε και οι δύο.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος, παλέψαμε με τη Red Bull και ήμασταν επιθετικοί με την στρατηγική με τα καύσιμα, αλλά δε μας βγήκε σήμερα. Η τρίτη και η τέταρτη θέση εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για ‘μάς, ωστόσο, και αυξάνει τα κίνητρά μας για να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να μειώνουμε τη διαφορά.

Φυσικά και συμφωνώ με τον Hamilton, αλλά, αν ο Βρετανός θεωρεί ότι ο Rosberg άξιζε την 3η θέση, γιατί δεν έκανε στην άκρη και να τον αφήσει να περάσει; Στα λόγια, όλοι είναι υπεράνω και παραδέχονται κάποια πράγματα που τα βλέπει όλος ο κόσμος, αλλά οι πραγματικοί μάγκες φαίνονται στις πράξεις. Ο Hamilton θέλει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα, κάτι που θέλει και η Mercedes, διότι είναι ξεκάθαρα ο νούμερο 1 οδηγός της, αλλά αν έκανε την άκρη, θα κέρδισε ακόμα περισσότερους οπαδούς, οι οποίοι είναι πιο σημαντικοί από 3 βαθμούς που θα έχανε…

[Πηγή: Mercedes AMG]

Keywords
Τυχαία Θέματα