Hulkenberg: Μπορούμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, σχεδόν όλοι οι οπαδοί τής Formula 1 πιστεύαμε ότι, μετά από τους 4 πρώτους αγώνες, οι 3 πρώτες θέσεις τής βαθμολογίας στους κατασκευαστές θα είχαν “κλειδωθεί” με άνεση από τις κορυφαίες θεωρητικά ομάδες. Ωστόσο, φαίνεται πως υπολογίζαμε χωρίς τη Force India! Η ινδική ομάδα είναι μία από τις θετικές φετινές εκπλήξεις, με την VJM07 να είναι ένα καλό αεροδυναμικά μονοθέσιο και φυσικά το δυνατό του σημείο είναι ο Mercedes-Benz PU106A Hybrid

που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Μετά από τους 4 πρώτους αγώνες, λοιπόν, η Force India έχει συγκεντρώσει 54 βαθμούς, και είναι στην 3η θέση, μπροστά από τις Ferrari και McLaren. Ο Nico Hulkenberg δείχνει για ακόμα μία χρονιά ότι αξίζει να βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα, όπως μαρτυρούν και οι 36 από τους 54 βαθμούς που έχει πάρει για τους Ινδούς.

Ο Γερμανός, που είναι εξαιρετικά σταθερός (δύο 5ες και δύο 6ες θέσεις), ισχυρίζεται ότι η ομάδα του μπορεί να συνεχίσει ν’ αποτελεί δύσκολο αντίπαλο για πολλές ομάδες, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την απόδοση των ομάδων μέχρι τον Νοέμβριο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα είπε ότι ήθελε βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, και μέχρι στιγμής, όλα κυλούν σύμφωνα με το σχέδιο. Έχουμε 54 βαθμούς από τους 4 αγώνες και είμαστε στην 3η θέση τής βαθμολογίας. Οι νέοι κανονισμοί κάνουν ένα reset σε όλες τις ομάδες. Αλλάζει λίγο τις ισορροπίες και αυτό το έχουμε δει φέτος. Είναι μια ευκαιρία για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Η ομάδα θυσίασε πολύ από το 2013 για να επικεντρωθεί στο 2014 και νομίζω ότι αυτό αποδείχτηκε σωστό.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη του με τον Sergio Perez, ο Hulkenberg τον έχει κερδίσει στις 3 από τις 4 φορές, τόσο στον αγώνα όσο και στις κατατακτήριες, όμως ο Μεξικανός ήταν αυτός που χάρισε το πρώτο φετινό βάθρο και το δεύτερο στην ιστορία τής ομάδας, στο Μπαχρέιν. Αυτό, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον 26χρονο είναι η σταθερότητα.

Το βάθρο είναι σίγουρα ο στόχος, μα το πιο σημαντικό είναι η συνέπεια όλη τη χρονιά, αλλά και να διασφαλίσεις ότι θα παίρνεις βαθμούς σε κάθε αγώνα. Οι μηχανικοί στο εργοστάσιο δουλεύουν σκληρά για να προσθέσουν απόδοση στο μονοθέσιο. Είχαμε κάποια αεροδυναμικά εξαρτήματα στη Σαγκάη, και σχεδιάζουμε να έχουμε περισσότερα στη Βαρκελώνη (9-11 Μαΐου).

[Πηγή: The Ecomonic Times | Photo Copyrights: Force India]

Keywords
Τυχαία Θέματα