Lincoln MKZ 2013

11:49 3/4/2012 - Πηγή: AutoBlog

H Lincoln έδωσε όλες τις λεπτομέρειες του νέου MKZ το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο MKZ της έκθεσης του Detroit τον Ιανουάριο με την έκδοση παραγωγής να μην διαφέρει σημαντικά. Σε αυτή υπάρχουν ορατές χειρολαβές και εξωτερικούς πλαινούς καθρέπτες.

Κάτω από το καπό υπάρχουν 3 διαθέσιμοι κινητήρες. Ο 2.0-λιτρος Ecoboost απόδοσης 240 ίππων με 365 Nm ροπής, ο 3.6-λίτρων V6 απόδοσης 300 ίππων με 375 Nm ροπής, ενώ στην υβριδική έκδοση MKZ Hybrid,

υπάρχει ο 2.0-λιτρος Ecoboost με 144 άλογα ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 188 άλογα.

Η τετρακίνηση στους μη υβριδικούς κινητήρες βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό και συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles. Το MKZ Hybrid είναι μπροστοκίνητο και διαθέτει ένα CVT κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο διαθέτει μια μεγάλη αναδιπλούμενη ηλεκτρική γυάλινη πανοραμική οροφή η οποία καλύπτει 1.41 τ.μ και είναι μια από τις μεγαλύτερες γυάλινες οροφές που υπάρχουν αυτή τι στιγμή σε σεντάν μοντέλα παραγωγής. Δύο ηλεκτροκινητήρες είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, το οποίο χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει. Η οροφή όπως ήταν φυσικό, βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό.

Δεν υπάρχει επιλογέας ταχυτήτων αφού όλα γίνονται μέσω του αυτόματου κιβωτίου με κουμπί Push Shift. Διαθέτει το σύστημα SYNC και MyLincoln Touch, μια 8″ οθόνη αφής ενώ υπάρχει ένας ψηφιακός LED πίνακας οργάνων 10.1″. Υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα, πραγματικές ξύλινες επενδύσεις και μεταλλικά διακοσμητικά. Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα Active Noise Control.

Διαθέτει το σύστημα Lincoln Drive Control, το οποίο ελέγχει συνέχεια τις συνθήκες ώστε να βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο. Συνδυάζεται με μια συνεχώς ελεγχόμενη ανάρτηση Continually Controlled Damping, η οποία διαθέτει 3 ρυθμίσεις (normal, comfort και sport) και ρυθμίζει την ανάρτηση 50 φορές το δευτερόλεπτο.

Από πλευράς ασφάλειας υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, ενεργό cruise control και σύστημα πρόβλεψης ατυχήματος με το αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος Brake Support. Φορά 8 αερόσακους και τις πίσω ζώνες με αερόσακο της Ford. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα