MINI Rocketman Concept σε νέα χρώματα

 Η Mini παρουσίασε τελικά το ανανεωμένο Rocketman Concept σε νέα χρώματα, όπως είχαμε δει από τις spy φωτογραφίες. Ο λόγος όπου το Rocketman φόρεσε τα νέα χρώματα, μπλε κόκκινο και άσπρο, είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα

χρώματα με τις ταπετσαρίες στις πόρτες να αναφέρουν όλες τις προηγούμενες ολυμπιάδες.

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2011 και οι φήμες αρχικά ήθελαν να περνά στη παραγωγή, αλλά τελικά φαίνεται ότι μπήκε στο συρτάρι λόγω αυξημένου κόστους ανάπτυξης.

Το  Rocketman είναι ένα 3+1 θέσεων όχημα με τις διαστάσεις του να είναι παρόμοιες με το original Mini του 1959.  Θέλοντας να  δείξει το μέλλον των μικρών μοντέλων πόλης της Mini έχει μήκος 3.419mm, πλάτος 1.907mm και ύψος 1.398mm. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από carbon το οποίο έχει παραμείνει γυμνό σε πολλά μέρη του, τόσο εξωτερικά όσο και μέσα στην καμπίνα.

Από σχεδιαστικής πλευράς, το Rocketman Concept ακολουθεί την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της Μini και διαθέτει LED φωτιστικά σώματα μπροστά πίσω, ζάντες 18″ , γυάλινη οροφή, με τις πόρτες του να ανοίγουν με έναν παράξενο τρόπο (δες τις φωτογραφίες). Στο εσωτερικό βρίσκονται 3 μόνιμα καθίσματα και ένα αναδιπλούμενο το οποίο μπορεί να μεταφέρει κάποιον επιβάτη σε κοντινές διαδρομές. Τα 3 μόνιμα καθίσματα βρίσκονται πάνω σε ράγες ώστε να μεγιστοποιείτε ο διαθέσιμος εσωτερικός χώρος ανάλογα με τις ανάγκες. Κινούμενος είναι και ο πίνακας οργάνων. Φυσικά και εδώ έχει τοποθετηθεί LED φωτισμός.

Επίσης το κλασσικό κεντρικό Speedo της Mini βρίσκεται και εδώ το οποίο διαθέτει υψηλής ευκρίνειας 3D γραφικά και μπορεί να μπει στο Internet. Το σύστημα διαθέτει αποσπώμενο σκληρό δίσκο με τον χειρισμό του να γίνεται μέσω ενός trackball που βρίσκεται στο τιμόνι.

Από μηχανικής πλευράς η Mini δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες πέραν του ότι διαθέτει ένα σύστημα το οποίο συνδυάζει τις επιδόσεις με την οικονομία αφού χρειάζεται μόλις 3 λίτρα/100 χλμ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα