Mantis, μια ατσαλένια πετρελαιοκίνητη αράχνη

11:45 6/4/2013 - Πηγή: AutoBlog

Γνώρισε το Mantis, ένα όχημα λες και είναι βγαλμένο μέσα από κάποιο κινηματογραφικό στούντιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξάποδο ρομπότ του κόσμου το οποίο χρειάστηκε 4 χρόνια για να κατασκευαστεί. Είναι δημιουργία του Matt Denton, ιδρυτή της Micromagic Systems, και με αυτό μπορείς να πας σε μέρη που κάποιο αυτοκίνητο δεν μπορεί να σε μεταφέρει.

Έχει μήκος 2,8 μέτρα, ζυγίζει 1.900 κιλά και μηχανικά εξοπλίζεται από έναν 2,2-λίτρων turbodiesel Perkins κινητήρα απόδοσης 50 ίππων. Αυτός δίνει ζωή στα υδραυλικά πόδια τα οποία

ελέγχονται μέσα από μια σειρά αισθητήρων.

Η Micromagic Systems ειδικεύεται στη κατασκευή τέτοιων παράξενων οχημάτων αφού έχει ετοιμάσει αρκετά τέτοια για κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς σκοπούς, όπως η εξάποδη χελώνα που έχουμε δει σε μια από τις ταινίες του Harry Potter.

Το Mantis έχει τελική ταχύτητα μόλις 1 χλμ/ώρα με τον Denton να δηλώνει ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση, μπορεί να το κάνει να πάει μέχρι και με 3 χλμ/ώρα.

Μπορεί να λειτουργεί και από απόσταση μέσω του συστήματος τηλεκατεύθυνσης με τον Denton να αναφέρει ότι σήμερα, το Mantis είναι διαθέσιμο για ενοικίαση. Ο ίδιος θεωρεί ότι το όχημά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες διάσωσης αλλά και από τον στρατό, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τη τιμή του, μιας και περιμένει να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον γι’αυτό.

[Πηγή: Digital Journal]

Keywords
Τυχαία Θέματα