Mercedes C63 AMG Coupe Black Series [Photo Gallery]

Η Mercedes Benz έδωσε το αναλυτικό δελτίο τύπου για την C63 AMG Black Series Coupe 2012. Το αυτοκίνητο το είδαμε στην Φρανκφούρτη και φορά τον ατμοσφαιρικό V8 ΑΜG κινητήρα 6.3-λίτρων απόδοσης 517 ίππων, 30 περισσότερα από όσα προσφέρει το Performance Package της C63 AMG.

Η ροπή αγγίζει τα 620 Nm με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4.2 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7-τάχυτο AMG SPEEDSHIFT MCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ στον πίσω άξονα έχει τοποθετηθεί και ένα μπλοκέ διαφορικό. Στο Nurburgring γυρίζει σε 7:45.

Όπως κάθε Black Series που σέβεται τον εαυτό της – 4η κατά σειρά από το 2006 – η νέα C63 AMG Black Series Coupe φορά ρυθμιζόμενες AMG coil-over σπορ αναρτήσεις καθώς και μεγάλα AMG φρένα (τα οποία είναι διαθέσιμα και σε carbon-κεραμικά στον έξτρα εξοπλισμό). Πατά πάνω σε 19″ ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 255/35 μπροστά και 285/30 πίσω.

Στον επιπλέον εξοπλισμό είναι διαθέσιμο το AMG Track Package το οποίο περιλαμβάνει σπορ ελαστικά Dunlop R και ενεργό σύστημα ψύξης στον πίσω άξονα ενώ το AMG Aerodynamic Package διαθέτει, flics, ρυθμιζόμενο splitter μπροστά καθώς και ρυθμιζόμενη carbon αεροτομή. Προαιρετικά υπάρχουν carbon καθρέπτες, πυροσβεστήρας, τα συστήματα Intelligent Light System ILS και KEYLESS-GO καθώς και σκουρόχρωμα πίσω παράθυρα.

Στιλιστικά τώρα, το αυτοκίνητο με το που το βλέπεις φωνάζει από μακριά ότι είναι Black Series με άκρως επιθετικό carbon bodykit που περιλαμβάνει μεγάλες εισαγωγές αέρα στον μπροστά προφυλακτήρα, μαύρο splitter, αεριζόμενο αλουμινένιο καπό και πλαϊνά spoiler με εισαγωγές αέρα και με μαύρα διακοσμητικά. Τα πλαϊνά panel έχουνε μεγαλώσει κατά 42 mm ώστε να χωρά τον πίσω άξονα. Πίσω ξεχωρίζουν οι 4-πλες τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων με τον μαύρο διαχύτη, την αεροτομή βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος και το λογότυπο Black Series.

Στο εσωτερικό τώρα, εντύπωση προκαλούν τα bucket καθίσματα της AMG με μαύρο DINAMICA δέρμα και Alcantara και κόκκινες ή κίτρινες ραφές. Τα πίσω καθίσματα έχουνε αφαιρεθεί για μείωση του βάρους, αλλά για όποιον τα θέλει υπάρχουν διαθέσιμα δύο AMG σπορ καθίσματα στον επιπλέον εξοπλισμό. Ξεχωρίζουν επίσης το sport nappa/DINAMICA τιμόνι, το λογότυπο Black Series στο ταμπλό, τα μαρσπιέ AMG, οι κόκκινες ζώνες και τα AMG σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2012 με αρχική τιμή στη Γερμανία τις 115.430 ευρώ. Το AMG Aerodynamics package κοστίζει 7.973 ευρώ, το AMG Track package: 5.890 ευρώ, το AMG Exterior Carbon-Fibre package 5.831 ευρώ και το AMG Performance Media  2.320 ευρώ.  Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα