Mία 2015 Chevrolet Corvette Z06 Convertible ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα

Η 2015 Chevrolet Corvette Z06 δεν έχει λανσαριστεί ακόμα στην αγορά αλλά δοκιμάζεται εξοντωτικά από τους οδηγούς της Αμερικανικής εταιρίας. Ορισμένες φορές, το “εξοντωτικά” είναι –δυστυχώς- κυριολεκτικό, αφού μία 2015 Corvette Z06 Convertible, ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα στο Michigan των Η.Π.Α.

Ο οδηγός της Z06 των 650 ίππων, έχασε τον έλεγχο στο βρεγμένο οδόστρωμα του I-94 στο Jackson του Michigan και κατέληξε στο χαντάκι, αφού πρώτα πήρε μαζί του ένα ακόμα

όχημα. Ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Οι φωτογραφίες που βλέπεις, έχουν τραβηχτεί από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος συμπλήρωσε πως τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Corvette φαίνονταν “καραφλά”. Από τις εικόνες που βλέπουμε δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, αφού τα ελαστικά έχουν μαζέψει λάσπη από το ταξίδι στο χαντάκι και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεν είναι ξεκάθαρη. Τα ελαστικά, οι τεράστιοι κεραμικοί δίσκοι των φρένων και η αεροτομή στο πίσω μέρος όμως, μας λένε ότι η συγκεκριμένη Corvette Z06 Convertible ήταν εξοπλισμένη με το Z07 Performance Package.

Η 2015 Chevrolet Corvette Z06 είναι αυτή τη στιγμή στα τελευταία στάδια των δοκιμών της και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν κοντά στα Χριστούγεννα. Με το 0-96 km/h να γίνεται σε 2.95 δευτερόλεπτα, το 400άρι να ολοκληρώνεται σε 10.95 δευτερόλεπτα και την Z06 να υπόσχεται πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης του 1.2 G, η “καυτή” Corvette θα κάνει καταξιωμένους κατασκευαστές να χάσουν τον ύπνο τους… Αρκεί να οδηγείται με περισσότερη προσοχή γιατί όσο καλό και να είναι ένα αυτοκίνητο, 650 άλογα και 881 Nm ροπής σε βρεγμένο οδόστρωμα απαιτούν επαγρύπνιση!

Keywords
Τυχαία Θέματα