Montezemolo: Οι διπλοί βαθμοί του τελευταίου αγώνα μπορούν ακόμα να αλλάξουν

Ο πρόσφατος κανόνας των διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις, τόσο από πρώην οδηγούς όπως ο Eddie Irvine, όσο και από ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα στην Formula 1.

Ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, δήλωσε πως δεν είναι ενθουσιασμένος με τον νέο κανόνα, γιατί του φαίνεται ανούσιος. Έπειτα ανέλυσε τη γνώμη του, σχετικά με το αν θα έπρεπε να καταργηθεί ο κανονισμός, λόγω της γενικής

κατακραυγής των οπαδών:

Θα δούμε, αυτό δεν το ξέρω. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τον αλλάξουν μετά από ένα χρόνο. Δεν θέλω η Ferrari να ασκήσει βέτο σε κάτι τόσο ασήμαντο. Θα ασκούσα βέτο αν μου ζητούσαν 4-κύλινδρους κινητήρες, δεν φτιάχνουμε μηχανάκια. Θα ασκούσα βέτο αν ήθελαν οι πιλότοι να οδηγούν με το ένα χέρι, για να δούμε πιο εντυπωσιακούς αγώνες.

Θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε είναι να τον δοκιμάσουμε για ένα χρόνο. Προσωπικά διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Το είπα και στον Todt και το είπα και στον Bernie προσωπικά. Τέλος πάντων, αποφασίσαμε ομόφωνα να τον εφαρμόσουμε. Θα πρέπει να το δούμε. Στο μέλλον όμως, πρέπει να έχουμε περισσότερη ανάμιξη από τις ομάδες, τους οπαδούς, τα ΜΜΕ και όλους τους ενδιαφερόμενους (στις αποφάσεις).

Παρόλο που ο συγκεκριμένος κανόνας δεν άρεσε στο μεγαλύτερο ποσοστό των θεατών (αν κρίνω από το AutoBlog.gr), ο Bernie Ecclestone, που κατά καιρούς έχει αναφέρει τον τρόπο βαθμολόγησης του Πρωταθλήματος Τένις (ATP), σκέφτεται να τον προεκτείνει μελλοντικά στους 3 τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα