OnBoard Video: Βόλτα μ’ ένα Lexus LFA Nürburgring Edition στη Monza

18:20 6/5/2013 - Πηγή: AutoBlog

Πριν από λίγο, είδαμε ένα Nissan GT-R να γυρνά στο Nürburgring, αλλά αυτό μπορεί να μην ήταν αρκετό για κάποιους. Αν είναι έτσι, τότε σου έχω ακόμα κάτι πολύ δυνατό: ένα Lexus LFA Nürburgring Edition κάνει μερικούς γρήγορους γύρους στην πίστα τής Monza! Είχαμε πάρει μια ηχητική γεύση από το συγκεκριμένο LFA, αλλά τώρα θα το δούμε σε κάτι διαφορετικό.

Θυμίζω

ότι το LFA Nürburgring Edition έχει το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου στην πίστα τού Nürbirgring, με χρόνο 7:14.64, και φορά τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων, με την ιπποδύναμη να έχει φτάσει στα 571 άλογα, ενώ η ροπή έχει παραμείνει στα 480 N·m. Μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι στα 325 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, έχει αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων, με τις αλλαγές να γίνονται κατά 50 εκατοστά τού δευτερολέπτου πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο απλό LFA. Νέες αναρτήσεις έχουν τοποθετηθεί, φυσικά πιο σκληρές, ενώ υπάρχουν κι επεμβάσεις στην αεροδυναμική, με νέα εξαρτήματα και μια πολύ μεγάλη πίσω αεροτομή για καλύτερη συμπεριφορά εντός των στροφών.

[Πηγή: YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα