Onboard video από το ρεκόρ του Impreza WRX STI TT Attack στο Isle of Man

Στις αρχές του μήνα, ο Mark Higgins έκανε νέο ρεκόρ διαδρομής στο Isle of Man, μιας και οδηγώντας το Subaru Impreza WRX STI TT Attack, ολοκλήρωσε την διαδρομή των 60,70 χιλιομέτρων σε 17 λεπτά, 35 δευτερόλεπτα και 139 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Χρόνος που είναι κατά 14 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν που πέτυχε ο συνδυασμός στην πρώτη του προσπάθεια και ισοδυναμεί

με μέση ωριαία ταχύτητα της τάξης των 207,126 χλμ/ώρα! Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η δεύτερη προσπάθεια ήταν και πάλι άψογες με μοναδική διαφορά την θερμοκρασία, που έφτανε τους 27ο C.

Ο Higgins ξεκίνησε δυνατά τον γύρο και σημείωσε ταχύτητα 271,45 χλμ/ώρα στην “παγίδα” στο Sulby. Όμως, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας “δεν ένιωσε ότι οδηγούσε εξίσου καλά με το Σάββατο”. Εκτός αυτού, εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας, “το αυτοκίνητο κουνιόταν παραπάνω προς το τέλος του γύρου”.

Να θυμίσουμε ότι το TT Attack δεν είναι πλέον ένα εργοστασιακό Impreza WRX STI όπως ήταν μέχρι και πέρυσι, αφού ολόκληρο το αυτοκίνητο έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Prodrive. Ο κινητήρας μοιράζεται πολλά εξαρτήματα με έναν κινητήρα WRC και αποδίδει περί τα 550-600 άλογα, στροφάροντας μέχρι τις 8.500 σ.α.λ. Χάρη στην εκτενή δίαιτα του οχήματος, το βάρος έχει κρατηθεί κάτω από τα 1.200 κιλά, ενώ το TT Attack εξοπλίζεται και με DRS σύστημα αφού με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι, η πίσω αεροτομή “stallάρει” και μειώνει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις. Φυσικά, σημαντικά αναβαθμισμένη είναι η ανάρτηση με Exe-TC αμορτισέρ και στήσιμο που φέρνει λίγο ασφάλτινο rally car αλλά και το σύστημα πέδησης με δίσκους και δαγκάνες της AP Racing. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει επίπεδο πάτωμα, αφού αυτό χρειάζεται ομαλό οδόστρωμα για να λειτουργήσει αλλά “φορά” slick ελαστικά Dunlop Sport Maxx, ίδια με αυτά που φορά ένα αγωνιστικό του BTCC.

Το απόλυτο ρεκόρ διαδρομής το έκανε φέτος ο Michael Dunlop με μια BMW S 1000 RR, πετυχαίνοντας χρόνο 16 λεπτώ, 58 δευτερολέπτων και 25 εκατοστών του δευτερολέπτου. Χρόνος που μεταφράζεται σε μέση ωριαία ταχύτητα της τάξης των 214,629 χλμ/ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα