Raikkonen: “Ο “ηλίθιος” Perez πρέπει να φάει μπουνιά στο πρόσωπο”

Άστραψε και βρόντηξε ο Kimi Raikkonen μετά το τέλος του αγώνα του Μονακό κατά του Sergio Perez, αφού ο Μεξικανός κόστισε στον Φιλανδό τους πολύτιμους βαθμούς της 5ης θέσης, που θα τον βοηθούσαν στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Perez πήρε την απόφαση να προσπεράσει τον Raikkonen στον 70ο γύρο μετά το τούνελ, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να τρακάρουν. Αυτό οδήγησε τελικά σε εγκατάλειψη του Perez, ενώ ο Raikkonen πήρε μόλις 1 βαθμό της 10ης θέσης.

Ο Raikkonen

μετά τον αγώνα δήλωσε πως:

Ο Perez με χτύπησε από πίσω. Τι άλλο να πω. Αν θεωρεί πως είναι δικό μου λάθος το ότι έφτασε πιο γρήγορα απ’ ότι μπορούσε στη στροφή, δεν έχει ιδέα για το τι πράγμα μιλάμε. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί συγκρούσεις.

Η πρόθεση του φαίνεται είναι πως οι άλλοι θα ασχολούνται με το τι θέλει να κάνει. Πρέπει να καταλάβει πλέον πως αν φτάνοντας στη στροφή πιο γρήγορα από ότι πρέπει, είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση.

Ίσως κάποιος πρέπει να του ρίξει μια μπουνιά στο πρόσωπο. Εγώ από αυτή τη βλακώδη ενέργεια έχασα πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα, και δεν έχουμε τη πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιους βαθμούς.

Από τη δική του μεριά ο Perez ανέφερε πως:

Προτού κάνω το ίδιο στον Raikkonen, κατάφερα να περάσω στο ίδιο σημείο τον Button και τον Alonso. Ο Raikkonen έπρεπε να μου δώσει χώρο. Αν παρατηρήσετε το video, έπεσα πάνω στις αριστερές μπαριέρες, δεν μου έδωσε χώρο και έτσι δεν μπορούσα να αποφύγω τη σύγκρουση. Μπορούσε να αποτρέψει την σύγκρουση αυτή, αν το ήθελε.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Steven Tee/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα