Raikkonen: Στον αγώνα φάνηκε η πραγματική μας διαφορά από τη Mercedes

Αρκετά απογοητευμένοι ήταν οι οπαδοί της Ferrari μετά από τις πρώτες κατατακτήριες για τη φετινή σεζόν. Η διαφορά του Sebastian Vettel από τον Lewis Hamilton ήταν 8 δέκατα, ωστόσο ο Βρετανός έκανε έναν επιπλέον γύρο σε σχέση με τον Γερμανό. Μια διαφορετική κατάσταση είδαμε την Κυριακή, όταν οι δύο Ferrari

είχαν τον ρυθμό να κρατηθούν και να απειλήσουν τις Mercedes, άσχετα αν η Scuderia επέλεξε τη λάθος στρατηγική και τελικώς έχασε τον αγώνα.

Ο Kimi Raikkonen δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, λόγω προβλήματος, αλλά ο Φινλανδός είναι ικανοποιημένος με την ταχύτητα της SF16-H, λέγοντας πως η πραγματική διαφορά από τη Mercedes φάνηκε την Κυριακή και όχι το Σάββατο όπως μπορεί να πιστεύουν πολλοί, διότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

Λίγο-πολύ είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά ο κόσμος ο τρελάθηκε το Σάββατο επειδή η διαφορά μας ήταν αρκετά μεγάλη. Αλλά, ήταν παράξενες περιστάσεις και συνθήκες. Ο ρυθμός στον αγώνα ήταν λίγο-πολύ αυτό που περιμέναμε. Η διαφορά που είδατε στο τέλος των κατατακτήριων δεν ήταν πραγματική, έκαναν έναν περισσότερο γύρο σε σχέση μ’ εμάς.

Επίσης, οι συνθήκες ήταν λίγο κρύες και δυσκολευτήκαμε λίγο περισσότερο στο να φέρουμε τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία. Ήταν εντάξει μετά από τις δοκιμές, αλλά την Κυριακή τα πράγματα ήταν κανονικά με πιο ζεστές συνθήκες. Ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά υπήρξε ένα πρόβλημα και δεν ήταν πολύ καλό.

Ο επόμενος αγώνα θα διεξαχθεί στην πίστα του Μπαχρέιν, εκεί που πέρυσι ο Πρωταθλητής του 2007 έφτασε κοντά στη νίκη. Φέτος ελπίζει να συμβεί το ίδιο, όμως επισημαίνει πως πρέπει να βεβαιωθούν ότι θα αφήσουν μακριά τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Δεν ξέρω αν θα είμαστε καλύτεροι στο Μπαχρέιν. Πηγαίνουμε στον επόμενο και προφανώς πρέπει να δουλέψουμε σε ορισμένα πράγματα για να βελτιωθούμε και να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε προβλήματα. Είναι μια διαφορετική πίστα με διαφορετικές συνθήκες, αλλά δεν βλέπω γιατί ξαφνικά δε θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα πολύ. Ας δούμε τι θα γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα