Rally Γαλλίας, Νικητής και πρωταθλητής ο Loeb

Εντός έδρας, ο Sebastien Loeb πήρε τη νίκη στο Rally της Γαλλίας στους δρόμους της Αλσατίας και κατέκτησε τον 9ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, ενώ και η Citroen εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ο Jari-Matti Latvala ενώ στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Mikko Hirvonen.

Αυτό

λογικά ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα του Loeb αφού του χρόνου ο Γάλλος δεν θα έχει πλήρη εμπλοκή στο WRC .Ο 38-χρονος Γάλλος, που είχε δηλώσει παλιότερα ότι θέλει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο αποκορύφωμα της καριέρας του, θα συμμετάσχει επιλεκτικά σε κάποιους από τους 13 αγώνες της επόμενης σεζόν, ξεκινώντας από το θρυλικό Ράλι Μόντε Κάρλο, το οποίο ανοίγει την σεζόν 2013 μεταξύ 15 και 20 Ιανουαρίου.

Ο Hirvonen θα προαχθεί αυτομάτως ως πρώτος οδηγός της Citroen και θα περιμένουμε για ανακοίνωση της ομάδας ποιο οδηγικό δίδυμο θα είναι μαζί του. Η κίνηση αυτή συνάδει με τη πολιτική μείωσης του budget και του λειτουργικού κόστους της ομάδας και παράλληλα με την υπογραφή συμφωνίας με το Abu Dhabi, η ομάδα θα συνεχίσει να συμμετέχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

http://www.youtube.com/watch?v=_im4bIuCHNQ&feature=player_embedded

Από τον αγώνα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα και εκτός από την έξοδο του Solberg και ο Nasser Al-Attiyah, είχε μια έξοδο, τραυματίζοντας 2 θεατές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα