RoC 2012: Ο Romain Grosjean Πρωταθλητής των Πρωταθλητών!

Το είδαμε κι αυτό! Ο φετινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών δεν είναι κάποιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού ο Romain Grosjean νίκησε μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Γάλλος, του οποίου η θέση στη Lotus δεν είναι σίγουρη, νίκησε στον τελικό τον θρύλο του Le Mans, Tom Kristensen.

Στους ημιτελικούς, ο Grosjean είχε γι’ αντίπαλο έναν άλλον θρύλο, τον Michael Schumacher, που έφτασε χωρίς ήττα μέχρι τα ημιτελικά. Ωστόσο, ο Γάλλος δεν φοβήθηκε

τ’ όνομα του Schumi, έτσι ο Γερμανός πολυπρωταθλητής δεν μπόρεσε να φτάσει τον τελικό για να διεκδικήσει τον τίτλο. Στον άλλο ημιτελικό, ο Kristensen τα έβαλε με τον πρώην οδηγό της Formula 1, David Coulthard, ο οποίος δεν μπορούσε να αποτελέσει αντίπαλο για τον Δανό.

Ο Sebastian Vettel δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο από τα προ-ημιτελικά, εκεί που αντιμετώπισε τον Grosjean. Αν και, θεωρητικά, ο Γερμανός είχε πλεονέκτημα, η μάχη ήταν πολύ “κλειστή”, με τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει λάθος και να χτυπά στις μπαριέρες, δίνοντας τη νίκη στον Γάλλο.

Ο άλλος Seb, ο Sebastien Ogier, περσινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών, έχασε στα προ-ημιτελικά από τον Kristensen, έτσι τελείωσαν πολύ νωρίς οι ελπίδες του για να διατηρήσει τον τίτλο.

Χθες, σ’ εθνικό επίπεδο, τη νίκη πήραν οι Michael Schumacher και Sebastian Vettel.

Keywords
Τυχαία Θέματα