Rolls-Royce: Σκάφη και αεροπλάνα είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές μας. Η Mercedes-Maybach όχι!

Είναι περίεργο και ελαφρώς “αλλαζονικό” να μην συμπεριλαμβάνεις στον άμεσο ανταγωνισμό της εταιρίας σου ένα υπερπολυτελές μοντέλο που κοστίζει περισσότερα από €140.000 αλλά όταν μιλάμε για την Rolls-Royce, αυτή είναι η αλήθεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Επικεφαλής Επικοινωνίας της Rolls-Royce North America, Gerry Spahn, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Mercedes-Maybach δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής της Rolls-Royce. Ίσως να ανταγωνίζεται τις μεταχειρισμένες RR αλλά είναι ένα διαφορετικό design

σε μία διαφορετική κατηγορία όταν συγκρίνεται με τις καινούριες και όπως αναφέρει η Spahn, δεν έχει να κάνει με την τιμή:

Υπάρχουν άνθρωποι που θα αγοράσουν μία Maybach επειδή θέλουν μία Maybach. Αλλά οι πελάτες μας αγοράζουν RR επειδή θέλουν exclusivity και ενώ μπορείς να εξατομικεύσεις μία Maybach ή Bentley, οι επιλογές σε μία RR είναι σε άλλο επίπεδο.

Αν δεν είναι λοιπόν η Maybach ανταγωνιστής, τι είναι;

Ο ανταγωνισμός μας δεν είναι απαραίτητα αυτοκίνητα. Μπορώ να πω αεροπλάνα, yachts, ακίνητα ή τέχνη – με αυτά ανταγωνιζόμαστε. Οι πελάτες μας, πληρώνουν $20 εκατομμύρια για ένα yacht. Μπορεί να θέλουν μία ή δύο Rolls-Royce για να το συνοδεύσουν. Ο μέσος πελάτης μας έχει 7 αυτοκίνητα. Γι’ αυτούς, είναι μία lifestyle και όχι οικονομική επιλογή.

Βάλτο στην κατηγορία “δεν θα το καταλάβεις αν δεν είναι αηδιαστικά πλούσιος”…

Keywords
Τυχαία Θέματα