Rosberg: Η αξιοπιστία μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα

Δύο εβδομάδες έχουν μείνει ουσιαστικά μέχρι τον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς και μέχρι στιγμής η Mercedes και οι ομάδες που χρησιμοποιούν τον κινητήρα της, φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι. Ο Nico Rosberg παρόλο που φαίνεται αισιόδοξος για την δυναμικότητα της ομάδας του, θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα μερικά θέματα που πρέπει να λυθούν.

Μπορέσαμε να εντοπίσουμε μερικές αδυναμίες του μονοθεσίου μας, τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να βρούμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, καθώς οι πρώτοι 3-4

αγώνες θα είναι σε ζεστές πίστες.

Ο εντοπισμός αυτών των προβλημάτων, ουσιαστικά χάλασε το πρόγραμμα που είχα για δοκιμή στο 100% και έτσι οδηγούσα στο 90%, που ήταν λίγο απογοητευτικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Νομίζω πως η αξιοπιστία του power unit μας είναι αυτή που μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς φαίνεται να έχουμε λιγότερα προβλήματα.

Για εμάς θα είναι μεγάλη πρόκληση και μόνο ο τερματισμός στην Μελβούρνη. Βλέπεις μονοθέσια να σταματάνε δεξιά, αριστερά, στη μέση και έχουμε μόνο 3 ακόμα μέρες δοκιμών. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα σημαντικά πράγματα και αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε.

Αδιαμφισβήτητα και οι δύο οδηγοί της Mercedes βλέπουν θετικά στοιχεία στις δοκιμές του Bahrain, κάνοντάς τους φαβορί, μέχρι στιγμής, για τους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Με τον Helmut Marko να δηλώνει ξεκάθαρο προβάδισμα της Mercedes και να κατηγορεί την Renault ότι πρέπει να φτιάξει τον κινητήρα της, το μόνο ερωτηματικό είναι η Ferrari.

Σε αντίθεση με τον Rosberg όμως, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων βρίσκουν διαφορετική αντιμετώπιση από τον Kimi Raikkonen. Ο Φιλανδός, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την φήμη που κυκλοφόρησε, ότι ο κινητήρας της Scuderia είναι κατά 75HP πιο αδύναμος από αυτόν της Mercedes, απάντησε:

Δεν μπορώ να σας πω ειλικρινά, γιατί δεν το πρόσεχα. Βλέπω τα υπόλοιπα μονοθέσια μόνο όταν τα προσπερνάω ή όταν με προσπερνάνε, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω αριθμό (διαφοράς ιπποδύναμης).

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα