Rosberg: Τεράστια βελτίωση για το 2013

Ο χειμώνας είναι, ίσως, η δυσκολότερη εποχή για τις ομάδες. Μπορεί να μην αγωνίζονται στις πίστες, ωστόσο δίνουν μεγάλο αγώνα στα εργοστάσια, ώστε να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερο μονοθέσιο στους πρώτους αγώνες, το οποίο θα πρέπει ν’ αποτελεί μια δυνατή βάση για μελλοντικές αναβαθμίσεις, καθώς ο ρυθμός εξέλιξης της κάθε ομάδας εντός τής σεζόν είναι καθοριστικός.

Μία από τις ομάδες που έχει πολλή δουλειά αυτόν τον χειμώνα είναι η Mercedes. Η γερμανική ομάδα ήταν ανταγωνιστική στους πρώτους αγώνες, όμως έμεινε

πολύ πίσω στην εξέλιξη της W03, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην 5η θέση τής τελικής βαθμολογίας. Σύμφωνα, όμως, με τον Nico Rosberg, οι τεχνικοί στο Brackley έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο, η οποία θα φανεί στο 2013.

Η βελτίωση είναι τεράστια. Δυστυχώς, δεν το έχουμε δει πολύ στο δεύτερο μισό, αλλά, στο πρώτο μέρος, είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο σε δύο αγώνες, την Κίνα και το Μονακό. Αυτή είναι η βελτίωση. Σημειώνουμε πρόοδο: γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Αν περπατούσατε σήμερα στο εργοστάσιο, θα βλέπατε τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα 3 χρόνια. Οι αρμοδιότητες που έχουμε πάρει, ο τρόπος που συνδέονται μεταξύ τους, αυτό είναι πραγματικά που έχουμε κάνει τεράστια βήματα, και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι, την επόμενη σεζόν, θα είμαστε καλύτεροι από ποτέ.

Η Mercedes είναι μια ομάδα που εξαιρετικές εγκαταστάσεις, με μεγάλο προϋπολογισμό, με πολύ καλά μυαλά, καθώς και με τον Ross Brawn στο τιμόνι. Ωστόσο, ούτε φέτος κατάφερε να παλέψει για τον τίτλο, αν και ο Γερμανός παραδέχεται ότι υπήρχε κάποια ελπίδα γι’ αυτό.

Μας πήρε λίγο περισσότερα να μάθουμε αυτά που έπρεπε. Ελπίζαμε ότι μπορούσαμε πραγματικά να παλέψουμε για το πρωτάθλημα φέτος, αλλά δεν έγινε, και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά, δυστυχώς. Όμως, μάθαμε πολλά από το 2012, και γι’ αυτό είμαι πολύ σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλό ξεκίνημα, και, στη συνέχεια, θα μπορέσουμε βελτιωθούμε μέσα στη σεζόν.

Σύμφωνα με τον Niki Lauda, μη-εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes AMG, οι σχεδιαστές του ετοιμάζουν ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο για το 2013. Και, αν υπολογίσουμε τα λεγόμενα του Rosberg, θα πρέπει να δούμε μια δυνατή Mercedes το 2013. Φυσικά, και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σ’ αυτά, γιατί παρόμοιες δηλώσεις έχουμε διαβάσεις πολλές, αλλά θέλω να υπάρχουν, σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι δικαιολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα