Spy Photos: VW Golf 7 R με το κανονικό του σώμα

Δεν χρειάζεται να κρύβεται πλέον, αφού η Volkswagen παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το νέο Golf. Ένα μουλάρι της γρήγορης έκδοσης του Golf, το Golf R, πιάστηκε να γυρνά στο Nurburgring χωρίς μην να φορά ίχνος καμουφλάζ, αλλά φορώντας το bodykit της απλής έκδοσης του Golf

μαζί με στοιχεία από το Golf 6 όπως οι καθρέπτες, ενώ ο μπροστά προφυλακτήρας ίσως μας δείχνει το πως θα μοιάζει αυτός της έκδοσης παραγωγής, αφού δεν διαθέτει προβολείς ομίχλης.

Τα μόνα στοιχεία που προδίδουν ότι πρόκειται για την γρήγορη έκδοση είναι οι μαύρες ζάντες, τα μεγάλα φρένα και οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Κάτω από το καπό του θα φορά τον 2,0-λιτρο TFSI EA888 κινητήρα, στην δυνατή του εκδοχή, απόδοσης κοντά στα 280 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του Haldex συστήματος τετρακίνησης ενώ θα είναι διαθέσιμο τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό όσο και με 6-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά τον τρίτο χρόνο πωλήσεων του νέου Golf, άρα μην το περιμένεις νωρίτερα από το 2014. Μέχρι τότε, θα μπορείς να παραγγείλεις το Golf GTI το οποίο θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση του Παρισιού, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται 7 μήνες μετά, στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013.

Και τα δύο, θα φορούν νέα ανάρτηση με το σώμα του αυτοκινήτου να είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο χάλυβα υψηλής αντοχής αλλά και πολλά μέρη αλουμινίου όπως η οροφή και το καπό. Με 100 κιλά λιγότερα το νέο Golf GTI θα έχει καλύτερη αναλογία βάρους/ιπποδύναμης, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές αλλά και μειωμένη τιμή. Θα φορά τον 2.0-λιτρο TFSI EA888 βενζινοκινητήρα ο οποίος θα αποδίδει τελικά 225 άλογα, και όχι 264 όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά. Επίσης το GTI θα φορά το νέο ηλεκτρονικό μπροστά διαφορικό VAQ, το οποίο έκανε ένα από τα πρωτότυπα Golf GTI να γυρίσει στο Nurburgring 8 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με την τωρινή γενιά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα