Symonds: Πριν τα μονοθέσια με 1.000 άλογα, η F1 πρέπει να κοιτάξει άλλα θέματα

13:47 3/2/2015 - Πηγή: AutoBlog

Από τη στιγμή που διέρρευσε η πρόταση για πολύ πιο δυνατά μονοθέσια, που θα φτάνουν τους 1.000 ίππους, δεν υπήρξε κανείς αντίθετος ως προς αυτή. Τώρα όμως, ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds, τονίζει μέσα από δηλώσεις του πως υπάρχουν πιο επείγοντα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η Formula 1.

Με τις Marussia και Caterham να συγκεντρώνουν από μηδενικές έως ελάχιστες πιθανότητες να βρεθούν στο grid, το φετινό πρωτάθλημα

θα απαρτίζεται από 9 μόλις ομάδες και 18 μονοθέσια, εάν και εφόσον οι Lotus, Sauber και Force India επιβιώσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έτσι, παρότι ο Symonds βλέπει θετικά την ιδέα των δυνατότερων μονοθεσίων, θέλει πρώτα να διευθετηθεί ο αριθμός αυτών.

Μου αρέσει η ιδέα των 1.000bhp, μου αρέσει η ιδέα των θεαματικών αυτοκινήτων, αλλά μου αρέσει επίσης η ιδέα της ύπαρξης περισσότερων μονοθεσίων στο grid. Νομίζω ότι το πρωταρχικό μας μέλημα θα πρέπει είναι η ύπαρξης μιας σωστής επιχείρησης και παράλληλα, κάτι που οι θεατές θα θέλουν να παρακολουθήσουν.

Μπορεί μερικές φορές να είναι αμοιβαία αποκλειόμενα, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο που έχουμε, ώστε να βελτιώσουμε τους αγώνες και τη σχέση μας με το κοινό. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για ριζικές αλλαγές, μέσα σε ένα νέο σύνολο κανόνων, αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή.

Η λύση στο πρόβλημα των λίγων μονοθεσίων έχει δοθεί επί της ουσίας, με τις μεγάλες ομάδες να πρέπει να κατεβάσουν και τρίτο αυτοκίνητο, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η Williams δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, με τον Symonds να μιλά ξανά κατά το παρελθόν για την επιχείριση που ακούει στο όνομα Formula 1, την κοινωνική της ευθύνη και τους στόχους του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/Williams F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα