Test Drive: Audi A1 και A1 Sportback S-Tronic με τον 1.6 TDI

Η κατηγορία premium supermini ουσιαστικά θεμελιώθηκε από την αναγέννηση του ΜΙΝΙ. Σήμερα ο ανταγωνισμός σε αυτή τη κατηγορία είναι περιορισμένος και πρακτικά αποτελείται από τρεις “παίχτες”, το MINI Cooper, την Alfa Romeo Mito και τέλος η πιο πρόσφατη επιλογή το Audi A1. Δοκιμάσαμε το Α1 και

στις δυο εκδόσεις που είναι διαθέσιμη από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, την 3-θυρη σε επίπεδο εξοπλισμού Attraction αλλά και την 5-θυρη, γνωστή και ως Sportback στο επίπεδο εξοπλισμού Ambition, βαμμένο στο αποκλειστικά για αυτή την έκδοση Samoa Orange επιπλέον εφοδιασμένο με το 7-τάχυτο σειριακό αυτόματο κιβώτιο S-Tronic.

Το Audi A1 έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού από τη πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε μέσα του 2010. Αν εξαιρέσουμε το εμπορικά αποτυχημένο αλλά αρκετά καλό Α2, ήταν η πρώτη φορά που η Audi παρουσίασε εκπρόσωπό στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης μετά από 36 σχεδόν χρόνια και το Audi 50.

Ένα χρόνο αργότερα παρουσιάστηκε και το πιο πρακτικού 5-θυρου Sportback μοντέλου με την εμπορική καριέρα του να ξεκινάει στη χώρα μας από το περασμένο Φεβρουάριο. Στα χαρακτηριστικά του γερμανικού μικρού είναι φυσικά η μοντέρνα εικόνα όντας το πιο νεανικό μοντέλο της Audi, που φυσικά δικαιολογείται καθώς στοχεύει σε αγοραστικό κοινό ηλικίας 27-36, η υψηλή και αναμενόμενη ποιότητα κατασκευής και οι αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προσωπικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα