Test Drive: Δοκιμάζουμε το Mitsubishi ASX 1.6lt

12:12 7/7/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η κατηγορία των SUV έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που σέβονται το όνομα τους αλλά και το πορτοφόλι τους έχουν και από τουλάχιστον μια πρόταση για το αγοραστικό κοινό που δεν θέλει να έχει το άγχος για τα πεζοδρόμια και τις αμέτρητες λακκούβες του άρτιου οδικού δικτύου των πόλεων μας αλλά και σε δεύτερη μοίρα συνήθως, να ικανοποιήσει κάποιες ελαφριές εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με την σύλληψη

της ιδέας από την Toyota και την παρουσίαση του RAV4, που ουσιαστικά θεμελίωσε τη κατηγορία των SUV. Αρχικά, η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν διστακτική αλλά δεν άργησαν να ανταποκριθεί. Από Ιαπωνία μεριά ειδικά χρειάστηκε να περάσουν περίπου μια δεκαπενταετία για να δούμε μια άκρως επιτυχημένη συνταγή, με την παρουσίαση του Nissan Qashqai. Η κατηγορία απέκτησε μια νέα υποκατηγορία, αυτή των “Crossover”, που την διαβάζουμε όλο και πιο συχνά και δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ένα αμάξωμα κάτι ανάμεσα σε χάτσμπακ και στέισον, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η τετρακίνηση να διατίθεται τις ακριβές εκδόσεις. Οι προτάσεις πλέον αρκετές, Toyota Urban Cruiser, VW Tiguan αλλά και VW CrossGolf, Skoda Yeti, Hyundai ix35 ακόμα και το Ford Kugα μπορεί να περιληφθεί στη κατηγόρια.

Δε θα επεκταθώ άλλο, απλά μια προσωπική επισήμανση που θα κάνω και θα σου δώσω να προβληματιστείς είναι όντως είναι χρήσιμα όλα αυτά τα αυτοκίνητα και τόσα χρόνια έλειπαν από τις γκάμες των εταιριών ή οι ανάγκες των αγοραστών άλλαξαν και από τη πλευρά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τη διαφοροποίηση των προϊόντων τους και την προσθήκη μοντέλων καθορίζουν και διαμορφώνουν τις τάσεις της αγοράς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα