Test Drive: Δοκιμάζουμε το τρίπορτο Volkswagen up!

Η Volkswagen με το up! θέλησε να δημιουργήσει “ένα lifestyle αυτοκίνητο πόλης”, προσιτό σε όλους, συνδυάζοντας ελίτ στοιχεία που συναντάμε στο Fiat 500 και στο Mini. Ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με το οποίο θέλει να αποσυνδεθεί από τα Lupo και Fox, τα οποία μόνο πετυχημένα

δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος. Το up! είχε παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου πίσω, το 2007, στην έκθεση του Detroit. Το πρωτότυπο ήταν πισωκίνητο και πισωμήχανο, αλλά για να περνούσε στη παραγωγή, έπρεπε να δανείζεται μηχανικά μέρη από τα υπάρχοντα μοντέλα της Volkswagen, οπότε η έκδοση παραγωγής του είναι πιο συμβατική.

Αυτή τελικά παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2011. Εκεί η VW μας παρουσίασε ένα μπροστοκίνητο, μπροστομήχανο supermini, με την μπροστά ανάρτηση να διαθέτει γόνατα MacPherson, ενώ η πίσω αποτελείται από ημιάκαμπτο άξονα. Και φυσικά δεν είναι το μόνο του ομίλου, αφού λίγο αργότερα παρουσιάστηκαν και τα αδερφάκια του, τα Skoda Citigo και Seat Mii, έτσι ώστε το VW Group να μειώσει το κόστος παραγωγής του, κάνοντάς το κερδοφόρο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα