To Jaguar C-X16 πήρε το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2011, η Jaguar είχε παρουσιάσει το C-X16 Concept και τώρα φαίνεται ότι αυτό έχει πάρει το πράσινο φως ώστε να περάσει στη παραγωγή. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Adrian Hallmark, παγκόσμιος manager της Infiniti, δήλωσε ότι η Jaguar χωρίς sportcar είναι όπως θα ήταν η Porsche χωρίς την 911.

Αυτή τι στιγμή δεν υπάρχει

καθαρόαιμο sportcar από την Jaguar και έτσι η παραγωγή του C-X16 είναι σχεδόν δεδομένη. Το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά είτε το 2014 είτε το 2015, λίγο αργότερα δηλαδή από το νέο μικρό sedan που ετοιμάζει η Jaguar, που θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Audi A4, BMW 3-Series και Mercedes C-Class, καθώς και από το SUV που ετοιμάζει.

Το πρωτότυπο φορούσε ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν V6 κομπρεσοράτο κινητήρα 3.0-λίτρων απόδοσης 380 ίππων με 450 Nm ροπής και από έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει ενσωματωθεί πάνω στο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία 1.6 kWh και φορτίζεται κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Αποδίδει 70 kW (95 ίππους) με 235 Nm ροπής . Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα KERS, παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτό των μονοθεσίων της Formula 1 και μέσω ενός κουμπιού που βρίσκεται στο τιμόνι, μπορεί να βγάλει τα 95 επιπλέον άλογα του ηλεκτροκινητήρα, όταν και όποτε τα χρειαστεί ο οδηγός. Η XE, όπως θα ονομάζεται το μοντέλο παραγωγής, θα τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche Boxter με αρχική τιμή κοντά στις 53.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα