To “project Nina” της Fisker στο συρτάρι

01:33 8/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Fisker πίστευε ότι το 2013, θα έβγαζε στην αγορά το νέο μικρό entry-level υβριδικό μοντέλο που ετοίμαζε, το οποίο είναι γνωστό με τον κωδικό “Project Nina” αλλά τελικά τα πράγματα δεν πήγανε όπως αρχικά τα είχε προγραμματίσει, και έτσι μετά την πρώτη αναβολή για το 2013, το Bloomberg αναφέρει ότι η Fisker έβαλε στο συρτάρι το Project λόγω έλλειψης μετρητών.

H Fisker υπολόγιζε ότι θα “πουλήσει” τα σχέδια της

στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε αυτή να της δώσει δάνειο ύψους 529 εκατ. δολαρίων με τα 169 εκατ. από αυτά να χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη του Karma και τα υπόλοιπα 359 εκατ. στην ανάπτυξη και στην κατασκευή της Nina. Ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μόλις 193 εκατ. δολάρια και έτσι υπάρχει πρόβλημα έλλειψης μετρητών για την ανάπτυξη του νέου αυτοκινήτου.

Εκπρόσωπος της Fisker δήλωσε ότι είναι πολύ κοντά στο να βρούνε τα χρήματα αυτά από άλλες πηγές, αλλά μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει τόσο η ανάπτυξη της Nina όσο και η κατασκευή του νέου εργοστασίου της στη πόλη Delaware της Αμερικής.

Αν ποτέ περάσει στη παραγωγή, το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τους νέους 2.0-λιτρους κινητήρες twin-turbo της BMW, αφού η Fisker έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την BMW. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Dellaware στην Αμερική (το Karma κατασκευάζεται στην Φιλανδία) και η Fisker έχει βάλει ως στόχο να πουλά 100.000 μονάδες τον χρόνο. Φιλόδοξο σχέδιο, μένει να δούμε αν θα μετατραπεί σε πραγματικότητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα