Todt: Γιατρό χρειάζεται η Ferrari. Πολύ μικρός ο Verstappen

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, μιλά για την πρώην του ομάδα, η οποία δεν είναι άλλη από τη Ferrari. Ο Γάλλος ήταν επί κεφαλής της αγωνιστικής ομάδας μέχρι τα τέλη του 2007, ενώ εγκατέλειψε ολοκληρωτικά τους Ιταλούς εντός του 2009, ώστε να γίνει το αφεντικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Φυσικά, και πάλι αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει -εδώ και χρόνια- η Scuderia, τονίζοντας πως η ομάδα χρειάζεται κάποιον

«γιατρό», παρόλο που δεν τη θεωρεί άρρωστη.

Η Ferrari δεν είναι άρρωστη· αυτό είναι λίγο υπερβολικό. Όλοι μας γνωρίζουμε τη γοητεία της Ferrari σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερο στην Ιταλία, όπου υπάρχει ένα πολύ συναισθηματικό ζήτημα. Αυτό σημαίνει ότι, κάποιες φορές, η Ferrari, παίρνει αποφάσεις πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι άλλοι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ferrari είναι σαν κάποιον που είναι κουρασμένος και χρειάζεται να επισκεφθεί γιατρό.

Η κατάσταση πρέπει ν’ αναλυθεί λεπτομερώς και να δημιουργηθεί ένα σχέδιο για βελτίωση, αλλά χωρίς κάτι επαναστατικό. Το να κερδίζεις είναι μέρος της ιστορίας της Ferrari, αλλά δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Θυμάμαι, όταν ξεκινήσαμε να κερδίζουμε, πολλοί άρχισαν να λένε ότι είναι κουρασμένοι επειδή ήξεραν από πριν το αποτέλεσμα του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι η ικανοποίηση δεν υπάρχει και στις δύο πλευρές.

Ο 68χρονος αναφέρθηκε και στον Max Verstappen, τον νεότερο οδηγό που θ’ αγωνιστεί ποτέ στη Formula 1, σπάζοντας το ρεκόρ του Jaime Alguersuari, ο οποίος ήταν μόλις 19 ετών και 125 ημερών στον πρώτο του αγώνα, στην Ουγγαρία, το 2009.

Ο Todt υποστηρίζει πως ο Ολλανδός είναι υπερβολικά μικρός για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα και φυσικά συμφωνεί με την αλλαγή που έγινε για τη Super License των οδηγών από το 2016, καθώς δε θα μπορούν να την έχουν αν δεν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι πολύ νέος. Πριν από λίγες ημέρες, στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αλλάξαμε τα κριτήρια για την Super License. Από το 2016, ένας οδηγός δε θα μπορεί να την πάρει προτού να έχει το δικαίωμα να οδηγεί στους δημόσιους δρόμους. Νομίζω πως αυτό είναι μια λογική λύση.

Παράλληλα, θεωρεί τον Sebastian Vettel ως έναν από τους καλύτερους οδηγούς στη Formula 1, ενώ βλέπει τον Michael Schumacher τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δηλώνοντας πως ο Γερμανός έχει άπλετο χρόνο για ανάρρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα