Toyota Prius C 2012

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Prius c Concept, η Toyota στο Detroit παρουσίασε το Prius C, την έκδοση παραγωγής η οποία δυστυχώς δεν πήρε τίποτα σχεδιαστικά από το πρωτότυπο. Το αυτοκίνητο το είδαμε αρχικά τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν έκανε ντεμπούτο στην Ιαπωνική αγορά με όνομα Aqua και ήδη έχει δεχτεί περισσότερες από 60.000 παραγγελίες.

Το μικρό Priusέχει μήκος 3.995 μέτρα, πλάτος 1.695 μέτρα,

ύψος 1.445 μέτρα, μεταξόνιο 2.550 μέτρα και αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28 Cd. Μηχανικά φορά έναν 1.500αρη DOHC κινητήρα βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα Toyota Hybrid System II (THS II) που αποδίδουν συνολικά 100 άλογα. Ο ηλεκτροκινητήρας του μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για 1.6 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα.

Η Toyota δηλώνει ότι απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό που αναζητά την οικονομία καυσίμου, την τεχνολογία και την δυναμική οδήγηση. Στο εσωτερικό συναντάμε αυτόματο κλιματισμό καθώς και ένα σύστημα ψυχαγωγίας 3.5″ με σύνδεση Bluetooth/USB/iPod. Στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει και το σύστημα ψυχαγωγίας Entune με οθόνη 6.1″ και σύστημα πλοήγησης. Οι πωλήσεις του στην Αμερική θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο με αρχική τιμή μικρότερων των $19.000. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα